Μηταράκης: «Συζητήσαμε με τον Ομπράντοβιτς για τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού»

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκη, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «Sdna.gr» αναφέρθηκε στην έκδοση της Golden Visa στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά:

Πού και πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον κύριο Ομπράντοβιτς;  

«Η συνάντηση μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κτήριο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Κτήριο Κεράνη), αφού πρώτα ο κύριος Ομπράντοβιτες είχε επισκεφθεί το Τμήμα Εξυπηρέτησης Επενδυτών Πολιτών Τρίτων χωρών».

Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο ραντεβού;  

«Ήταν ένα προγραμματισμένο ραντεβού που κλείστηκε μέσω της υπηρεσίας».

Έχει ολοκληρωθεί ήδη το γραφειοκρατικό σκέλος της απόκτησης της Golden Visa από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;  

«Ναι, το ραντεβού, εξάλλου, κλείνεται για να δώσει ο επενδυτής τα απαραίτητα βιομετρικά δεδομένα ώστε να εκδοθεί η άδεια διαμονής και έτσι συνέβη και στην περίπτωση του κ. Ομπράντοβιτς».

Ποιο κριτήριο πληροί ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και κατάφερε να αποκτήσει την Golden Visa;  

«Έχει κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις που προβλέπονται από την οικεία νομοθεσία σε ακίνητη περιουσία».  

*Αξίζει να τονιστεί πως η συγκεκριμένη visa αυτή χορηγείται σε άτομα που αποκτούν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 ευρώ   

Μήπως ο κύριος Ομπράντοβιτς προτίθεται να δραστηριοποιηθεί και επαγγελματικά στη χώρα μας;  

«Η golden visa παρέχει δικαίωμα διαμονής στη χώρα για 5 έτη (με δυνατότητα ανανέωσης εφόσον διατηρείται η αρχική επένδυση) και δεν παρέχει δικαίωμα εργασίας (τουλάχιστον μέχρι σήμερα)».  

Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήσατε καθόλου για μπάσκετ; Το όνομα του κυρίου Ομπράντοβιτς ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα για τον Παναθηναϊκό.  

«Επειδή δε σας κρύβω ότι είμαι φίλος του Παναθηναϊκού στο περιθώριο της συνάντησης με τον κ. Ομπράντοβιτς συζητήσαμε και για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες που είχε η ομάδα μας το διάστημα που ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού. Ακόμα συζητήσαμε και για τη μεγάλη συμβολή της οικογένειας Γιαννακόπουλου με την οποία και εγώ και ο κ. Ομπράντοβιτς συνδεόμαστε με πολύ φιλικές σχέσεις, αλλά και διάφορα ακόμα θέματα που αφορούν το μπάσκετ».