Μουρτζούκος στο Prasinoforos.gr: «Θα τα καταφέρουμε – Μπορεί να εξελιχθεί το φούτσαλ στην Ελλάδα»!

  Ο Παναγιώτης Μουρτζούκος, που αγωνίζεται στην ομάδα φούτσαλ του Παναθηναϊκού, μιλάει στο Prasinoforos.gr για το πως βιώνει προσωπικά την κατάσταση που επικρατεί, για το επίπεδο που βρισκόταν το «τριφύλλι» πριν την διακοπή του πρωταθλήματος ενώ σχολιάζει το κατά πόσον μπορεί να εξελιχθεί το άθλημα στην Ελλάδα.

  Αξίζει να αναφερθεί πως η διακοπή των αθλητικών πρωταθλημάτων βρήκε ολοκληρωμένη την κανονικά διάρκεια του πρωταθλήματος σάλας με τον Παναθηναϊκό να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Ο πρωταθλητής αναδεικνύεται από μία σειρά αγώνων (πλέι οφ) οπότε το «τριφύλλι» συγκέντρωσε αρκετές πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο.

  Επιμέλεια συνέντευξης: Παναγιώτης Δημητρόγλου

  Για το πως βιώνει την κατάσταση με τον κορονοϊό σαν αθλητής αλλά και σαν άνθρωπος:

  «Η κατάσταση δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολη και πρωτόγνωρη. Σαν αθλητής σίγουρα “χάνω” αρκετά λόγω αποχής από την άθληση όπως τον ρυθμό της αθλητικής μου δραστηριότητας, προπονήσεις και τα λοιπά. Το βιώνω όμως και πολύ δύσκολα σαν άνθρωπος γιατί καλώς ή κακώς υπάρχει άγνοια για το τι θα γίνει, οπότε δημιουργείται ένα αίσθημα φόβου, τι θα επακολουθήσει, ποια θα είναι η κατάληξη. Συνεχής προστασία και προσοχή. Είναι πάρα πολλά αυτά που σκέφτομαι και με φοβίζουν αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας».

  Για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στον χώρο του αθλητισμού και στο ποδόσφαιρο σάλας:

  «Οι συνέπειες στον χώρο του αθλητισμού γενικότερα αλλά και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο σάλας σαφώς και θα υπάρξουν. Θεωρώ κυρίως στα οικονομικά ζητήματα ότι ίσως αργήσουν να επανέλθουν λίγο οι φορείς στην κανονικότητα».

  Για την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα πριν την διακοπή του πρωταθλήματος:

  «Η κατάσταση της ομάδας ήταν καλή παρ’ ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες όπως και σε όλες τις ομάδες άλλωστε. Σίγουρα όμως με συνεχή δουλειά και προσπάθεια από όλους θα υπήρχαν πολλές πιθανότητες για την διεκδίκηση του τίτλου. Εγώ αυτό που θα κρατήσω από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας είναι το γερό δέσιμο που υπήρχε στην ομάδα και την σκληρή δουλειά».

  Για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξελιχθεί το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα:

  «Βεβαίως και θα μπορούσε κάλλιστα όχι μόνο να εξελιχθεί αλλά και να ανταγωνιστεί τα πιο δημοφιλή αθλήματα. Είναι ένα δυνατό άθλημα με μεγάλες προοπτικές. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα αθλήματα».