Μπακογιάννης: «Το γήπεδο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2026»

  Ο Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2026.

  Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

  Για την γενικότερη εξέλιξη των έργων: «Έχουμε ένα έργο που εξελίσσεται σε φάσεις, είναι αλληλουχία εργολαβιών. Έχουν αρχίσει οι πρόδρομες εργασίες. Πρώτον, κατεδαφίζουμε περίπου 20 αυθαίρετα κτίρια που υπάρχουν στο χώρο, δεύτερον, απομακρύνουμε όλα τα απόβλητα γιατί την περιοχή την είχαν βρει μπόσικη και είχε γίνει χειρότερη από σκουπιδότοπο, με 20 τόνους από σκουπίδια και μπάζα, και τρίτον, απομακρύνουμε διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα, όπως ξύλινες κολώνες της ΔΕΗ. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε έναν χώρο 125 στρεμμάτων, έχουμε δύο εκκρεμότητες στα άκρα του χώρου, που δεν επηρεάζουν ούτε το γήπεδο, ούτε τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη».

  Για τα επόμενα στάδια: «Μέσα στο επόμενο δίμηνο μπαίνει η δεύτερο εργολαβία, η δυναμική συμπύκνωση, με τις γεωτεχνικές εργασίες για τη θεμελίωση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, κατόπιν το ίδιο το γήπεδο και κατόπιν τα γύρω έργα. Το γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026. Θα συμβασιοποιηθεί το έργο της δυναμικής συμπύκνωσης αμέσως μετά το Πάσχα και αρχές του καλοκαιριού θα γίνει η σύμβαση για το ίδιο το γήπεδο. Έχουμε ήδη τον προσωρινό ανάδοχο και έχει πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι τυπικό, αφού όλα έχουν γίνει σύμφωνα με τους κανόνες. Μέσα στο καλοκαίρι, Ιούνιο ή Ιούλιο, θα τρέξουν οι τράπεζες τον δικό τους διαγωνισμό για το έργο».

  Για το αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για πιθανές καθυστερήσεις: «Δεν βλέπω κάποιον λόγο να ανησυχώ αυτή τη στιγμή. Όλα τα δύσκολα τα έχουμε ξεπεράσει. Από τη χρηματοδότηση που έχουμε εξασφαλίσει και τις μελέτες, μέχρι τη σύμφωνη γνώμη όλης της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι 36 μήνες μετράνε από τη συμβασιοποίηση, το καλοκαίρι δηλαδή. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αθηναίων, όλη η ευθύνη είναι δικιά μας, δεν εμπλέκεται πουθενά η Περιφέρεια».

  Για το πράσινο στον Βοτανικό: «Είναι πολύ σημαντικό το πράσινο σε αυτό το έργο, πάνω από 50% του διαμορφωμένου χώρου θα είναι πράσινο. Το πάθημα έχει γίνει μάθημα και αυτό που πάθαμε στην υπόλοιπη Αθήνα δεν θα το πάθουμε στον Βοτανικό».

  Για τη Διπλή Ανάπλαση στη Λεωφόρο: «Εμείς ό,τι κάνουμε το κάνουμε με βάση το προεδρικό διάταγμα, που είναι ο οδικός μας χάρτης. Μπορούμε να παρέμβουμε στην Αλεξάνδρας αφού παραδοθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού με το κλειδί στο χέρι. Με το που θα παραδοθεί το γήπεδο, εμείς ξεκινάμε το γκρέμισμα του γηπέδου, την κατασκευή του μουσείου, τον χώρο πρασίνου και το υπόγειο παρκινγκ./ Μιλάμε για μετά το 2026 δηλαδή. Μέχρι στιγμής σ τους χρόνους έχουμε πέσει λίγο-πολύ μέσα. Είναι ένα έργο πολύπλοκο, που έχει ωριμάσει σε διαστημικούς ρυθμούς για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γεραπετρίτη, στον κ. Γεωργιάδη, στον κ. Σκυλακάκη και τον κ. Ταγαρά. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία».

  Για τη χρηματοδότηση του έργου στον Βοτανικό: «Η χρηματοδότηση είναι κατά το ήμισυ από το ταμείο ανάκαμψης και κατά το ήμισυ από ιδιωτικούς πόρους. Δεν προκύπτει ότι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2010 και μόνο μετεωρίτη δεν έχουμε αντιμετωπίσει. Έχουμε σύμπραξη τριών μεγάλων εταιρειών για ένα έργο που είναι ναυαρχίδα και έχει σημασία που ξεπερνά τον προϋπολογισμό του. Μιλάμε για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και της Αθήνας. Με την Digicom είμαστε ΟΚ. Δεν υπάρχει περιοχή που έχει δεινοπαθήσει τόσο όσο ο Βοτανικός, που είχε γίνει εστία ανομίας και παρανομίας. Άμεσα θα έχουμε επενδύσει ονομαστικές στην περιοχή, πάνω από 400 εκατ. ευρώ, σε διάφορες χρήσεις. Έχουμε, για παράδειγμα, το ακίνητο του Βωβού, που ανήκει στις τράπεζες και μπορούν να το αξιοποιήσουν, για κτίρια γραφείων ή εμπορικές χρήσεις. Υπάρχει πλήρης μελέτη για τις επενδύσεις και είναι μόνο η αρχή. Αυτή είναι η ουσία της αστικής αναζωογόνησης».

  Για το αν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει η ανάπλαση στη Λεωφόρο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το γήπεδο και το κομμάτι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να μείνει ως έχει. Με την καμία! Έχουμε την τεράστια ευκαιρία να αποκτήσουμε οξυγόνο και έναν μεγάλο χώρο πρασίνου. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί εκεί… τραπεζοκάθισμα. Θα γίνει μόνο το υπόγειο πάρκινγκ και ένα καφέ εντός του μουσείου του Παναθηναϊκού. Έχουμε ολοκληρωμένη μελέτη για ανακαίνιση πολυκατοικιών, να γίνουν ξενώνες των οικογενειών στο ‘Σωτηρία’. Αναμένουμε την Περιφέρεια σε αυτό».

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια