Μπαλτάκος: «Μόνη λύση η Λεωφόρος, ο Αλαφούζος έχει μεγάλη δύναμη τώρα να τη φτιάξει!»

Ο Τάκης Μπαλτάκος σε συνέντευξη του μιλάει για το γήπεδο στην Λεωφόρο με αφορμή την πρόταση του Αλαφούζου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος:

Πως θεωρείτε ότι βλέπει ο κόσμος του Παναθηναϊκού την επιλογή της Λεωφόρου;

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι δεμένος διαχρονικά με τη Λεωφόρο. Δεν έχει καμία σχέση με κανέναν Βοτανικό. Όποιος θέλει να κάνει Διπλή Ανάπλαση να κάνει Διπλή Ανάπλαση στο σπίτι του. Όχι στο δικό μας. Μην ξεχνάμε ότι η Θύρα 13 έχει πει από την πρώτη στιγμή: «Στον Ελαιώνα ούτε τον άλλο αιώνα». Αυτό το έχει πει εδώ και 14 χρόνια, όταν και ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με το Βοτανικό. Η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή.

 Δεν υπάρχει άνθρωπος στον Παναθηναϊκό που να θέλει το Βοτανικό. Αν κάποιος πει: «Είναι δυνατόν να γίνει γήπεδο στο κέντρο της Αθήνας;» η απάντηση είναι απλή: « Η Ρεάλ έχει γήπεδο στο κέντρο της Μαδρίτης ενώ υπάρχουν και άλλες 10 ομάδες που έχουν γήπεδο στο κέντρο της πρωτεύουσας». Γιατί ο Παναθηναϊκός να πάει να εξοριστεί εκεί που έχει μόνο μάντρες, μεταφορικές εταιρείες και σκουπίδια; Δεν είναι αρμοδιότητα του Παναθηναϊκού να αναβαθμίσει μια υποβαθμισμένη περιοχή. Αυτό είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Ας το αναλάβει ο Δήμος. Έχει καμία αρμοδιότητα ο Παναθηναϊκός να αναβαθμίζει περιοχές; Αυτός είναι ο σκοπός του Συλλόγου; Εάν ο κ. Αλαφούζος καταφέρει να απαλλάξει τον Παναθηναϊκό από τον εφιάλτη του Βοτανικού θα γίνει ήρωας στη συνείδηση όλου του κόσμου του Παναθηναϊκού».

Πολλοί λένε ότι δεν είναι εφικτό να φτιάξει νέο γήπεδο ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Τι έχετε να πείτε γι΄ αυτό;

 «Είναι απόλυτα εφικτό. Εκτός από το σχέδιο του 2016, υπάρχει και αυτό του 2006. Μου είχε λοιπόν ανατεθεί τότε από την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον Ερασιτέχνη να συντονίσω το έργο της ανάπλασης του Βοτανικού. Εγώ φυσικά δεν έκανα τίποτα για τον Βοτανικό. Τότε είχε εμφανιστεί ένα σχέδιο για τη Λεωφόρο, το οποίο είχα παρουσιάσει εγώ στην τηλεόραση. Αυτό το σχέδιο ήταν άψογο και άριστο. Μάλιστα ήταν και πολεοδομικά εφικτό. Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι πως δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να έχει γήπεδο εκεί που είχε πάντα, η ΑΕΚ το ίδιο και ο Παναθηναϊκός να εξοριστεί στο Βοτανικό, δίπλα στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού».

Ποιος είναι ο λόγος που έχουμε φτάσει στο 2020 και ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτιάξει γήπεδο;

«Ο λόγος είναι αυτή η περίεργη ιστορία του Βοτανικού, η οποία μπερδεύει τους πάντες. Τους μπερδεύει σε κάτι που είναι ανέφικτο. Γιατί ο Βοτανικός είναι ανέφικτος, όπως έχω πει τόσες φορές. Αν όμως λυτοί και δεμένοι πέσουν πάνω στη Λεωφόρο θα υπάρξει σίγουρα κάποιο αποτέλεσμα. Ειδικά αν το κάνει αυτό ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος έχει μεγάλη δύναμη αυτή τη στιγμή. Το σχέδιο του 2016 με τους τέσσερις πύργους στα κόρνερ είναι απόλυτα εφικτό. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Τι ρόλο παίζει η πολιτική βούληση στο να φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός;

«Η πολιτική βούληση παίζει σημαντικό ρόλο. Όλες οι κυβερνήσεις είχαν την επιθυμία, αλλά δεν είχαν πίστη για να προχωρήσουν το μόνο ρεαλιστικό σχέδιο που είναι η Λεωφόρος. Τώρα υπάρχει πάλι αυτή η επιθυμία κυρίως από τον Μπακογιάννη και δευτερευόντως από την Κυβέρνηση. Ο Μπακογιάννης παρασύρθηκε από αυτό το όπως είχε πει «Περίεργο σενάριο του Βοτανικού», για το οποίο είναι αντίθετος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Θα πρέπει λοιπόν ο Μπακογιάννης, ο οποίος έχει τη βούληση, να καταλάβει ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η Λεωφόρος. Όλα τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να περάσουν, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα τα δεχθεί κανένας. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός να πάει στο Βοτανικό γιατί δεν υπάρχουν σπίτια. Όταν δεν υπάρχουν σπίτια δεν υπάρχουν και παιδιά. Ποιος θα φύγει από Γκύζη, Αμπελόκηπους και Ζωγράφου για να πάει να κάνει Πυγμαχία ή Άρση Βαρών στο Βοτανικό;

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Πρωτίστως είναι ο Ερασιτέχνης. Ποιο παιδί θα φύγει από το Γκύζη να πάει να προπονηθεί στο Βοτανικό; Είναι ποτέ δυνατόν; Ξαναλέω το Βοτανικό δεν έχει καν σπίτια, δεν υπάρχουν άνθρωποι. Ο Παναθηναϊκός είναι συνδεδεμένος με τις τρεις περιοχές που προανέφερα, αλλά και με τα Πατήσια και τα Βόρεια. Αυτές είναι οι περιοχές του. Τι σχέση έχει ο Παναθηναϊκός με το Βοτανικό; Στην περιοχή αυτή ο Ερασιτέχνης θα σβήσει, διότι δεν θα έχει παιδιά. Αυτή τη στιγμή λοιπόν ξαναλέω ότι μπορεί να υπάρχει η πολιτική βούληση, αλλά έχει κολλήσει η βελόνα στο Βοτανικό. Το μόνο ρεαλιστικό σενάριο είναι η Λεωφόρος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Καλώ τον Μπακογιάννη να ρωτήσει, να κατανοήσει και να υλοποιήσει το μόνο εφικτό πλάνο».