Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση και ενημέρωσε πως απέρριψε την πρόταση του ΕΣΑΚΕ για αύξηση των ξένων σε 6+2.
Η ανακοίνωση:
«Η ΕΟΚ ενημερώνει τις ομάδες και τη Διοίκηση της GBL καθώς και το φίλαθλο κοινό ότι η απόφαση της GBL για αύξηση των διαθέσιμων ξένων παικτών από 7 σε 8 από τους οποίους θα διαλέγουν 6 για να συμμετέχουν στη δωδεκάδα είναι για την ώρα μια πρόταση προς την Ομοσπονδία η οποία θα πρέπει να την αποδεχθεί και να την εγκρίνει για να μπορέσει να υλοποιηθεί.
Ενημερώνουμε δε, ότι η πάγια θέση της Διοίκησης της ΕΟΚ είναι πως τέτοια αποσπασματικά μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες των ομάδων χωρίς αυτά να αποτελούν κομμάτι ενός συνολικού πλαισίου αναβάθμισης του Ελληνικού μπάσκετ δεν γίνονται αποδεκτά και ως εκ τούτου και η συγκεκριμένη πρόταση όπως τίθεται αποσπασματικά και όχι μέρος ενός συνολικού πλαισίου δεν γίνεται αποδεκτή.
Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης και καλούμε τόσο τη Διοίκηση της GBL καθώς και τη Διοίκηση του ΠΣΑΚΚ για συνάντηση την προσεχή εβδομάδα για χάραξη και συμφωνία κοινής στρατηγικής πάνω στο θέμα των ξένων παικτών και των Ελλήνων στη GBL με δεσμεύσεις εκατέρωθεν για τα επόμενα χρόνια».
Η αθλητική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού με ένα κλικ εδώ!
Διαβάστε επίσης…
- Τέλος ο Κορόνα από τη Βαλένθια – Πότε ανακοινώνεται από τον Παναθηναϊκό!
- Παρθενόπουλος: «Σας ευχαριστώ που είστε δίπλα στον Παναθηναϊκό»
- «Βόμβα» από τον Σκουντή: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Αμερικανικό επενδυτικό fund για τον Παναθηναϊκό»!
- Συναγερμός για Γκραντ – Ενοχλήσεις στη μέση και εξετάσεις στην Αθήνα!
- Φαρίντ: «Ευλογία να παίζω στον Παναθηναϊκό»!








