• Friday, August 23, 2019

Να ξορκίσει αμετάκλητα το “φάντασμά” του 2015

Το τριφύλλι απόψε αναμετριέται απέναντι στην Γκαμπάλα στον επαναληπτικό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι πράσινοι είναι τουλάχιστον μία κλάση ανώτεροι έναντι των Αζέρων κι αυτό φάνηκε κατόπιν του αγώνα στη Λεωφόρο, όμως το “λίγο” 1-0, αν δεν επιδείξει την δέουσα σοβαρότητα, δύναται να ανατραπεί. Γράφει ο Απόστολος Μιχαηλίδης.

Ο πρώτος αγώνας ήταν ουσιαστικά παράσταση για ένα ρόλο από πλευράς ευκαιριών, όμως το σκορ δεν αποτύπωνε την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης. Το ισχνό 1-0 που οφείλεται τόσο στην ατυχία του Παναθηναϊκού σε κάποιες φάσεις, όσο παράλληλα και στην ικανότητα του γκολκίπερ της ομάδας απ’ το Αζερμπαϊτζάν, θέλοντας ή μη, οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε πως αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς σε σχέση με την σημερινή αναμέτρηση.

Η Γκαμπάλα έχοντας καταφέρει να έχει ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα στα χέρια της, είναι σίγουρο πως θα τα δώσει όλα μπαίνοντας δυναμικά απ’ το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, παίζοντας τα όλα προκειμένου να είναι εκείνη η οποία θα συνεχίσει να έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Άρα, σίγουρα το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη οφείλει ναι μεν να προφυλάξει το προβάδισμα που έχει αποκτήσει, αλλά παράλληλα επειδή το ένα γκολ πάντα μπορεί να μπει, να προσπαθήσει να πετύχει το εκτός έδρας γκολ, το οποίο θα κόψει τα “φτερά” σχεδόν ολοκληρωτικά των γηπεδούχων.

Μία καθαρά ενδεχόμενη αμυντική τακτική δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αφού το να κλειστεί η Ελληνική ομάδα στην περιοχή της είναι τόσο ανούσιο, όσο και ανόητο, εφόσον έχει την ποιότητα να “καθαρίσει” τον αγώνα, απέναντι σε έναν σύλλογο, ο οποίος υπό τις υπάρχουσες συνθήκες αμφοτέρων, μόνο φόβητρο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει πιθανώς και η αντίδραση της ομάδας σε περίπτωση που για κακή της τύχη δεχτεί εκείνη πρώτη κάποιο τέρμα, διότι τότε τα δεδομένα θα έχουν έρθει σε απόλυτη ισορροπία και όλα θα κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή, με αποτέλεσμα να πρέπει να υπάρξει διαχείριση και στο ψυχολογικό τομέα, ο οποίος για αρκετούς λόγους εκείνη την στιγμή θα είναι εναντίον του Παναθηναϊκού.

Οι παίχτες οφείλουν να μείνουν ανεπηρέαστοι απ’ τον αποκλεισμό της ομάδας το 2015 απ’ την Γκαμπάλα. Σίγουρα, μία υποτυπώδη ανησυχία υπάρχει και οφείλει μάλιστα να υπάρχει, αρκεί να μετουσιωθεί σε κάτι δημιουργικό και όχι να “κόψει”τα πόδια των ποδοσφαιριστών.

Ομολογουμένως πάντως, η πρόκριση θα φέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο στις τάξεις της ομάδας, όσο και στους φιλάθλους της, ενώ σε περίπτωση ενός νέου αποκλεισμού σοκ αλά 2015 απ’ την Γκαμπάλα, τότε η σεζόν, ενώ ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει επί της ουσίας, θα αρχίσει πλήρως στραβά για την ομάδα, γεγονός που πιθανόν θα φέρει πολλά προβλήματα τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά.

Κατά συνέπεια για να αποφευχθούν όλα αυτά και να συνεχίσει να ρολάρει η ομάδα (στα πλαίσια του επιτρεπτού), συμπαιρένουμε ότι χρειάζεται μία σοβαρή παρουσία στη σημερινή αναμέτρηση και τότε κατά την προσωπική μου εκτίμηση, (και με ολίγον τι συνδρομή της τύχης που πάντα χρειάζεται), θα πανηγυρίσει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του Europa League.

 

Βρείτε τον συντάκτη στο facebook: Apostolhs Adiorthwtos

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.