Ναι στην κριτική, όχι στην ισοπέδωση

  Ο Παναθηναϊκός δεν ανταποκρίθηκε στις φιλοδοφίες του κόσμου και έμεινε στην άγευστη ισοπαλία κόντρα στην Λαμία. Γράφει ο Παναγιώτης Δημητρόγλου.

  Κανείς δεν νοείται να είναι χαρούμενος μετά την σημερινή εμφάνιση κόντρα στην Λαμία. Οι προσδοκίες σαφώς και είναι αυξημένες φέτος, αλλά και να μην ήταν μία ισοπαλία απέναντι σε μία ομάδα του βεληνεκούς της Λαμίας ΠΟΤΕ δεν θα είναι ικανοποιητική.

  Η κατά τα ψέματα κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού σε συνδιασμό με το (αντί)ποδόσφαιρο της τοπικής ομάδας οδηγήσε την αναμέτρηση εν τέλει στο ισόπαλο αποτέλεσμα που χωρίς την χρήση VAR θα είχε λήξει κατά του «τριφυλλιού». Οι δρόμοι έκλεισαν, οι αυτοματισμοί δεν υπήρχαν με τους παίχτες του Γιώργου Δώνη να «ψάχνονται» στο χορτάρι. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα φανεί σαφώς βελτιωμένος στα επόμενα παιχνίδια και πιο διαβασμένος απέναντι στους αντιπάλους του.

  Ας εστιάσουμε λίγο στην αντίδραση του κόσμου στα Social Media. Τα περισσότερα σχόλια προβαίνουν σ’ έναν μηδενισμό των πάντων, σε μία ολική καταστροφή. Ο ρόλος του κόσμου πρέπει να περιορίζεται στην στήριξη και την υγιής κριτική και όχι στην ισοπέδωση. Είναι δύσκολο για τον κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ να συνειδητοποιήσει πως ο σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με εκείνον του παρελθόντος και πως πλέον ακόμη και η νίκη κόντρα σε μία ομάδα του επιπέδου της Λαμίας θέλει κόπο και τρόπο.

  Ο κόσμος έχει μία τάση να τείνει πάντοτε προς τα άκρα. Τι θέλω να πω; Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, μετά τις εμφανίσεις κόντρα σε Άγιαξ, Φέγενορντ, Μπεσίκτας υπήρχε ένας ανεξέλεγκτος ενθουσιασμός προς το δίδυμο Δώνη – Νταμπίζα και προς τους ίδιους τους παίχτες. Σήμερα στον αντίποδα βλέπουμε σχόλια που δεν γίνεται να γράφονται από οπαδούς του Παναθηναϊκού. «Να φύγει ο Δώνης», «Να φύγουν οι παίχτες», «Ποιος Ζαχίντ» και άλλα πολύ όμορφα σχόλια.

  Η κριτική είναι καλοπροαίρετη και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει από τον κόσμο αρκεί να είναι σκεπτόμενη, επικοικοδομητική και όχι στα όρια του παραληρήματος αλλά να σταθμίζεται από τις υπάρχουσες και διαμορφωμένες συνθήκες.

  Στηρίζουμε το «τριφύλλι» μετά από νίκες – ήττες – ισοπαλίες, μετά από οτιδήποτε γιατί ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω ΟΛΩΝ!

  ΥΓ: Τεράστια συγχαρητήρια στον κόσμο που «πρασίνισε» την Λαμία!