Nέος κίνδυνος υποβιβασμού για ΠΑΟ αν δεν εξοφλήσει τον Εσσιέν

Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να πληρώσει τον Βέμερ για να μην υποβιβαστεί, κατάφερε με τη στήριξη της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και άλλων ομάδων να περάσει από το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, όμως το φάσμα του υποβιβασμού όχι μόνο δεν έχει πάψει να πλανάται από πάνω του, αλλά τις επόμενες ημέρες θα το αντιμετωπίσει ξανά.

Όπως αποκαλύπτει το SDNA την ερχόμενη Τετάρτη 9 Μαϊου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα συζητηθεί προσφυγή του Εσσιέν (ο οποίος εκπροσωπείται από δικηγόρο που συνεργάζεται και με την ΠΑΕ Ολυμπιακός) με αίτημα την ενεργοποίηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών.

Ο Εσσιέν ζητεί να γίνει ερμηνεία προγενέστερης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου η οποία ανέφερε ότι «επιβάλει» και όχι «ενεργοποιεί» την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών σε βάρος του Παναθηναϊκού επειδή δεν κατέβαλε τις δόσεις για συνολικό ποσό 36.513 ευρώ, που έχει επιδικαστεί υπέρ του Γκανέζου ποδοσφαιριστή.

Επειδή, παρότι επιστράφηκαν οι τρεις βαθμοί από τους εννέα βαθμούς που αφαιρέθηκαν από τον Παναθηναϊκό για την  υπόθεση του Βέμερ, η απειλή του υποβιβασμού δεν έχει αποκλειστεί αφού σε περίπτωση που η προσφυγή του Εσσιέν γίνει δεκτή υπάρξει νέα αφαίρεση βαθμών και δεν πληρώθει πλήρως και ολοσχερώς ο ποδοσφαιριστής εντός τριών ημερών, οι βαθμοί που θα έχουν αφαιρεθεί λόγω οφειλών θα φτάσουν τους εννέα και ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί.

Ο κανονισμός της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρος για τη μοίρα των ομάδων από τις οποίες τρεις φορές μέσα στην ίδια αγωνιστική περίοδο θα αφαιρεθούν οριστικά τρεις βαθμοί λόγω οφειλών σε ποδοσφαιριστές: ”Αν μία ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα) τότε αποβάλλεται, με απόφαση της οικείας Ένωσης, από το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο κανονισμό της ΕΠΟ η διαδικασία αφαίρεσης βαθμών περιγράφεται ως εξής: Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζομένης της ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφλησή της. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τότε με απόφαση της οικείας Ένωσης αφαιρούνται τρεις βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος από την οφειλέτρια Π.Α.Ε., ενώ ο επόμενος αγώνας της διεξάγεται κανονικά.

Αν η οφειλέτρια Π.Α.Ε. εξοφλήσει την οφειλή της, για την οποία της επιβλήθηκε η αφαίρεση βαθμών, εντός των πέντε επόμενων εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και αυτή) τότε οι βαθμοί της επιστρέφονται.

Αν δεν εξοφλήσει την οφειλή της εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, τότε και για τον επόμενο αγώνα της ισχύουν τα προαναφερόμενα, δηλαδή της αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί και της δίδεται εκ νέου 5ήμερη προθεσμία για την πληρωμή της οφειλής. Στην περίπτωση που η οφειλέτρια ΠΑΕ, καταβάλλει εμπροθέσμως την οφειλή της μετά τον δεύτερο ή τρίτο αγώνα της επιστρέφονται μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων”.

Τέλος σε περίπτωση που υπάρξουν ανάλογες ποινές σε βάτος του Παναθηναϊκού ή άλλης ομάδας μετά την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, οι ποινές εφόσον είναι οριστικές μεταφέρονται στο επόμενο πρωτάθλημα. Κάτι εξίσου καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό δεδομένου ότι αναμένεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 λόγω μη αδειοδότησης.

Πηγή: SDNA.gr

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...