Ο Αλαφούζος στα χρόνια της παντοκρατορίας Κόκκαλη!

Ο Βασίλης Ντούτσης αρθρογραφεί στο prasinoforos.gr σχετικά με τη στάση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, την διάρκεια της 15ετους κυριαρχίας του Ολυμπιακού επί προεδρίας Σωκράτη Κόκκαλη.

Η υπαγωγή των χρεών του Ολυμπιακού σε ρύθμιση, ουσιαστικά χάρισμα, αφού μόνο τα πρώτα χρόνια εδόθησαν κάποια ποσά για το θεαθήναι, βρίσκει τον Ιωάννη Αλαφούζο, με δικιά του τηλεοπτική συχνότητα, η οποία δόθηκε από το πουθενά. Θυμίζω πώς στο αρχικό μετοχικό σχήμα του Μέγκα τσάννελ συμμετείχε και ο ίδιος μαζί με τους Βαρδινογιάννη-Τεγόπουλο-Μπόμπολα και Λαμπράκη, αλλά λίγο μετά αποχώρησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αυτό όμως λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε, αφού στην τελική επικράτηση του Μέγκα ο αντίπαλος ήταν το σχήμα Βουδούρη-Κόκκαλη, πού τελικά όμως δεν αδειοδοτήθηκε. Όλως τυχαίως όμως και αφού ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει αναλάβει την ΠΑΕ Ολυμπιακός, πού πριν από αυτόν την αγορά της συγκεκριμένης ΠΑΕ είχε διεκδικήσει και ο πατέρας του, Αριστείδης Αλαφούζος, ο νεότερος Ιωάννης Αλαφούζος, βρίσκεται με μια μικρή συχνότητα πού εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, το TV Πειραιάς, και το οποίο λίγο αργότερα το 1994 θα μεταφέρει κοντά στο στάδιο Καραϊσκάκη, εκεί όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εποχής, εκείνος πού μεσολάβησε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ώστε να δοθεί η άδεια, ήταν ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης, πού από τότε άρχισε να απλώνει βαθιά τις ρίζες του στις δομές της χώρας. Άλλωστε έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το απόλυτο σχέδιο της ολυμπιακοποίησης της χώρας, όχι μόνο στο αθλητικό στίβο, αλλά και στον πολιτικό, οικονομικό και καλλιτεχνικό ακόμα. Ποιος άραγε ξεχνά τις συνεχείς αναφορές του κυρίου Σπύρου Παπαδόπουλου στον αγαπημένο του Θρύλο, μέσα από το τηλεοπτικό σήριαλ Οι Απαράδεκτοι, πού εξέπεμπε από το μέγκα τσάννελ, όπου ο βασικότερος μέτοχος ήταν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Βαρδής Βαρδινογιάννης. Και αν στην κυβέρνηση Παπανδρέου της διετίας 94-96 τα πράγματα ήταν ήπια, εκεί πού το σκηνικό έλαβε άγρια τροπή, ήταν με την εκλογή Σημίτη στην πρωθυπουργία τον Γενάρη του 1996. Οι δύο γιοί των υπουργών του βουνού θα στήσουν ένα ιδιότυπο δικτατορικό καθεστώς με δημοκρατικό μανδύα. Ο Αλαφούζος και οι ναυαρχίδες του, Καθημερινή και ΣΚΑΙ το διάστημα αυτό και μέχρι το 2001, πού μυστηριωδώς ο ΣΚΑΙ θα υπαχθεί στον ALPHA DIGITAL του Δημήτρη Κοντομηνά, ακολουθεί μάλλον ήπια και προς το καλό των κυβερνήσεων Σημίτη. Ας είναι καλά βέβαια τα θαλασσοδάνεια πού λαμβάνει αφειδώς και τα οποία τον μετατρέπουν σε μεγιστάνα, αφού και στον εφοπλισμό διαπρέπει με τα τάνκερ του ρουμάνικου πολεμικού ναυτικού, πού στις αρχές της δεκαετίας του 80, είχε μεσολαβήσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη να αποκτήσει έναντι πινακίου φακής από το καθεστώς Τσαουσέσκου,που η γνωστή οικογένεια είχε προνομιακές σχέσεις. Άλλωστε τα φιλοπαναθηναικά του αισθήματα, εδώ γελάμε,ο κύριος Αλαφούζος είχε φροντίσει να τα φανερώσει στον σταθμό του, μέσω της αλήστου μνήμης σχολιάστριας, Μαλβίνας Κάραλη, η οποία καθημερινά λίγο πρίν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, εξαπέλυε έναν οχετό ύβρεων και ειρωνικών σχολίων απέναντι στον Παναθηναϊκό….συνεχίζεται

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...