Ο αντίκτυπος της πανδημίας στην Super League

  Μείωση κατά 17,2% έχει υποστεί η -ήδη χαμηλή- εκτιμώμενη αξία της ελληνικής Super League από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ανάλυση της γερμανικής ιστοσελίδα transfermarkt.

  Όπως αναμενόταν σημαντικός είναι ο αντίκτυπος και στο ελληνικό πρωτάθλημα, τους συλλόγους που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία, αλλά και τους ποδοσφαιριστές, εξαιτίας της διακοπής που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

  Από τα 298,18 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η εκτιμώμενη αξία  της Super Legaue λίρες ημέρες πριν και λίγες μετά την διακοπή του πρωταθλήματος (12 Μαρτίου), τώρα έχει περάσει στα 246,80 εκατομμύρια ευρώ, χάνοντας 51,38 εκατ. ευρώ ή διαφορετικά το 17,2 της αξίας του.

  Όπως είναι γνωστό πρόσφατη έρευνα για το μέγεθος των συνεπειών του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο, από την KPMG (συμβουλευτική εταιρεία με έδρα την Ολλανδία) και αφού μελέτησε δύο σενάρια (Σ1: οριστική διακοπή και Σ2: συνέχιση), ανέφερε ότι η αγγλική Premier League, που είναι πολύ μπροστά από όλα τα άλλα όσον αφορά τη συνολική αξία, βλέπει τη μεγαλύτερη συνολική απώλεια αξίας, ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Σενάριο 1 και 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ στο σενάριο 2.   Στην μελέτη αυτή τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα παρουσίασαν παρόμοιες απώλειες σε ποσοστιαία βάση και στα δύο σενάρια.

  Πηγή: sdna.gr

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »