Ο 3D των πολλών…ρεκόρ!


    Στην τελευταία του χρονιά έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και δεν σταματάει να το κάνει.Διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του και παρ’όλα αυτά συνεχίζει να μας εκπλήσσει όλους.Όταν η ομάδα τον χρειάζεται στα δύσκολα,είναι εκεί. Ο λόγος για τον ένα και μοναδικό Δημήτρη Διαμαντίδη. Γράφει ο Μάριος Καρίνος.
     
    Ο αρχηγός των πρασίνων βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση ακόμα κι αν τα χρόνια έχουν…περάσει.Τον συνοδεύουν αμέτρητα ρεκόρ και συνεχίζει να καταρρίπτει κι άλλα.Είναι πρώτος στις ασίστ στην ιστορία της Euroleague,με 1237 σε 273 συμμετοχές μακριά απ τον δεύτερο Παπαλουκά.Επίσης είναι πρώτος στα κλεψίματα με 431 και δεν απειλείται από κανέναν.Επιπροσθέτως βρίσκεται στην 6η θέση στα αμυντικά ριμπάουντ,έχοντας 780.Πραγματικά τρομερά ποσοστά,ειδικότερα για έναν γκαρντ.
    Το ρεκόρ που κυνηγάει να ”σπάσει” όμως είναι οι πόντοι.
    Ο αρχηγός του τριφυλλιού βρίσκεται στην 6η θέση των σκόρερ με 2450 πόντους.Ακριβώς από πάνω του βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος των πρασίνων ο Μάϊκ Μπατίστ με 2496.Έτσι,46 πόντοι χωρίζουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη απ την 5η θέση,πράγμα που δεν είναι καθόλου απίθανο με την δεδομένη πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ”8” της Euroleague.Λίγο πιο πάνω στην 4η θέση βρίσκεται επίσης ένας παλιός γνώριμος του Παναθηναϊκού,ο Γιάκα Λάκοβιτς.Ο πρώην άσσος των πρασίνων έχει 2524 πόντους και δεν βρίσκεται αρκετά ψηλότερα.
    Απ ότι καταλαβαίνουμε και απ τους αριθμούς δεν πρόκειται για έναν απλό μπασκετμπολίστα,αλλά για έναν…θρύλο.Ένα ”πολυεργαλείο” που δεν σκοράρει μόνο,ούτε μοιράζει ασίστ.Τα κάνει κυριολεκτικά όλα,ακόμα και τώρα που βρίσκεται στη Δύση της καριέρας του.Μας μένουν ακόμα λίγα παιχνίδια να τον απολαύσουμε να συνεχίσει να…”καταπίνει” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

     

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Παλιότερα
    Νεότερα Most Voted
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια