Ο ΕΣΑΚΕ ετοιμάζεται ήδη για το επόμενο πρωτάθλημα με όρους συμμετοχής!

  Η φετινή Basket League αποτελεί παρελθόν, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στον ΕΣΑΚΕ συζητούν για ένα υγιές πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν από υγειονομική και οικονομική άποψη. Εσωτερική επιτροπή αδειοδότησης σκοπεύει να δημιουργήσει ο Σύνδεσμος, σκέψεις ακόμα και για λίγκα 12 ομάδων.

  Οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ γνωρίζουν πως το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει κατεβάσει οριστικά τα ρολά και έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν. Στόχος τους είναι να διεξαχθεί ένα υγιές πρωτάθλημα σε ό,τι έχει κάνει και με τον υγειονομικό, αλλά και με τον οικονομικό τομέα. 

  Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο σκέλος, στον Σύνδεσμο αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφασή τους να προχωρήσουν σε οριστική διακοπή. Άλλωστε, οι εξελίξεις δείχνουν πως πήραν τη σωστή απόφαση, αφού τα κλειστά γυμναστήρια, αλλά και οι ΚΑΕ και ο ίδιος ο ΕΣΑΚΕ παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας ακόμη και σήμερα.

  Σχετικά με το δεύτερο μέρος, που εντοπίζεται και η… ουσία της υπόθεσης, στον ΕΣΑΚΕ θέλουν να πάρουν τολμηρές αποφάσεις και μέχρι τις 20 Μαΐου τα μέλη του θα κληθούν να εγκρίνουν μέτρα που θα διασφαλίζουν την αξιοπιστία της λίγκας. 

  Οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση τους στην επιτροπή εσωτερικής αδειοδότησης, που θα δημιουργηθεί ώστε να παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μια πρώτη εκτίμηση. Όλα αυτά θα γίνουν αρκετές εβδομάδες πριν πάνε οι ΚΑΕ στην ΕΕΑ. Επομένως, φαίνεται πως στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρχουν… όροι συμμετοχής. 

  Όσον αφορά το ζήτημα των ομάδων που θα πάρουν μέρος, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και το επιτελείο του προσανατολίζονται προς μία λίγκα 14ων ή και 12 ομάδων. Αντιθέτως, το σενάριο των 16 ομάδων δεν δείχνει να μαζεύει πολλές πιθανότητες. 

  Από εκεί και πέρα, η λίγκα ενδέχεται να προτείνει την αύξηση της εγγυητικής επιταγής (5% του προϋπολογισμού της σεζόν με κατώτατο όριο τα 60.000 ευρώ), ενώ παράλληλα η Basket League ψάχνει από τώρα για τους υποψήφιους χορηγούς, ώστε να νιώθει ασφάλεια την νέα σεζόν. 

  Τέλος, στον ΕΣΑΚΕ γνωρίζοντας πως οι αγώνες την νέα σεζόν κατά πάσα πιθανότητα θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σκοπεύουν να αναβαθμίσουν το τμήμα των social media, για να φέρουν το προϊόν πιο κοντά στον κόσμο.

  Πηγή: SDNA.gr

  sofa offers
  Loading...
  Translate »