Ο Ιβάν έδειξε τον δρόμο: «Τα κεφάλια μέσα»!

Οι σοβαρές δηλώσεις από έναν σοβαρό προπονητή μπορούν μόνο να ενθαρρύνουν και να δώσουν ώθηση σε μία ομάδα που το χρειάζεται όσο καμία άλλη. Γράφει ο Πράσινος Δικαστής.

Η νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης είναι βαρύνουσας σημασίας όχι επειδή το «τριφύλλι» σκότωσε το… θηρίο, αλλά επειδή αποκτά ξανά ψυχολογία εν όψει των τριών τελευταίων παιχνιδιών της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν (πριν το Κύπελλο) κατά σειρά Παναιτωλικό εκτός, ΑΕΚ εντός και Ατρόμητο εκτός, με στόχο μόνο τα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου να μπουν στα playoffs με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών.

Μετά το φινάλε του σημερινού (16/2) παιχνιδιού, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επεσήμανε τα εξής σημαντικά που αποστήθισα: «Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να έχουμε ψυχολογία ώστε να βρούμε το δρόμο μας για τα καλύτερα αποτελέσματα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση και να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τις απώλειες που είχαμε».

Από την αρχή της σεζόν, ο Σέρβος τεχνικός είναι πολύ συγκεκριμένος στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Ούτε ήταν ποτέ πρόθυμος για μεγάλα λόγια, ούτε έδειχνε με το δάχτυλο κατευθύνσεις για τον καταλογισμό ευθυνών. Γνωρίζει με το παραπάνω την κρισιμότητα της κατάστασης μετά την απώλεια βαθμών και επιχειρεί μόνο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, έτσι ώστε να την παρουσιάσει έτοιμη στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν, με… φόντο την επόμενη.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει βγάλει από τη ναφθαλίνη ποδοσφαιριστές που στα μάτια οπαδών και δημοσιογράφων (αλίμονο) φάνταζαν τελειωμένοι και βρίσκονταν με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου. Η αγωνιστική τους άνοδο δεν οφείλεται στην ξαφνική επιθυμία τους να αγωνιστούν, αλλά στο στοχευμένο πλάνο ενός προπονητή που είναι πρόθυμος να φέρει εις πέρας σε ακόμη έναν σύλλογο τους στόχους που έχει αναλάβει. Το κίνητρο και η πειθαρχία είναι αυτά που βάζουν σε… καλούπι τους άναρχους -αν θέλετε- ποδοσφαιριστές και βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους σε μία ακόμη σεζόν που ο Παναθηναϊκός αναζητά κάθε κομμάτι για να συμπληρώσει ένα παζλ που μπορεί να τον επαναφέρει στον σωστό -αγωνιστικό- δρόμο.

Η 4η θέση του πρωταθλήματος δεν ενθουσιάζει κανέναν. Αλίμονο να το έκανε και να είσαι Παναθηναϊκός. Το θετικό πρόσημο, όμως, είναι πρωτίστως το κλίμα της ομάδας, που διατηρεί ζωντανούς τους στόχους του συλλόγου και δευτερευόντως η ταυτότητα που μοχθεί να πάρει… σάρκα και οστά στο παιχνίδι της ομάδας. Τα playoffs δεν έχουν εξασφαλιστεί, ο Παναθηναϊκός επανήλθε σε καλό φεγγάρι και η μόνη αρμοδιότητα όλων στο σύλλογο είναι να στρέψουν τα… κεφάλια τους προς την περαιτέρω βελτίωση και συγκέντρωση για την επίτευξη των στόχων.