Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζήτησε χρόνο για να αποδείξει… ότι ξέρει τι κάνει!

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Άντρατζ Σπόραρ, την ακριβότερη επί διοικήσεως Αλαφούζου και μια μεταγραφή δικαίωσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από την αρχή της φετινής προετοιμασίας και το πρώτο στάδιο που έλαβε χώρα στο προπονητικό κέντρων των «πρασίνων» στο Κορωπί, μέχρι το τελευταίο στάδιο στην Αυστρία και τα φιλικά που διεξήχθησαν εκεί, το πρόβλημα στην επιθετική γραμμή ήταν κάτι παραπάνω από προφανές, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να βλέπει το πρόβλημα στο γκολ και να ζητάει φορ κλάσης… εχθές.

Το πρόβλημα στην μπροστά γραμμή αντί να λυθεί, έδειχνε να μεγαλώνει τόσο με την φυγή Μακέντα προς την Ανγκαραγκουτσού, όσο και με την εικόνα των δυο «Ελληνόπουλων», Ιωαννίδη και Καμπετσή, ο πρώτος δείχνει ότι μπορεί και θέλει να βελτιωθεί, ο δεύτερος δείχνει ότι χρειάζεται δουλειά και χρόνο τον οποίο ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να τον σπαταλήσει, καθώς την δεδομένη στιγμή χρειάζεται ένα φορ «ψημένο» που να «μυρίζει το γκολ» και να τελειώνει φάσεις με ευκολία.

Ο Σέρβος τεχνικός το γνώριζε εξ’ αρχής, για αυτό και ζητούσε χρόνο μέχρι να βρει τον παίκτη εκείνο που θα πληροί τα «θέλω» του και δεν θα ταράξει τις οικονομικές, κυρίως, ισορροπίες στα αποδυτήρια. Σίγουρα, ήταν γνωστό ότι η μεταγραφή του σέντερ φορ θα ήταν αυτή που θα απορροφούσε τα περισσότερα χρήματα του μπάτζετ, αλλά τόσα ώστε να μην υπάρξει υπερβολή κάτι που θα τίναζε τα αποδυτήρια στον αέρα.

Η πίεση του κόσμου για λύση στο επιθετικό πρόβλημα ολοένα και μεγαλώνει, η ημέρα για το πρώτο Ευρωπαϊκό ματς του «Τριφυλλιού» έπειτα από μια πενταετία ζυγώνει, διοίκηση και τεχνικό τιμ έπρεπε να καλύψουν το κενό αυτό, πριν να είναι αργά.

Ο εκλεκτός για την θέση αυτή, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως βρέθηκε, το όνομα του Άντρατζ Σπόραρ, 28 χρονών στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία και εάν η μεταγραφή ολοκληρωθεί, ίσως είναι το πρόσωπο που θα δικαιώσει τον Γιοβάνοβιτς για την υπομονή του όλες αυτές τις ημέρες, ιδίως αν τελικώς προλάβει την υπόλοιπη ομάδα πάρει χρόνο στα δύο αυτά ματς και ίσως πιο μακριά ακόμα, αν σκοράρει και χαρίσει την πρόκριση στα play offs του Confernece League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε όσες ομάδες έχει καθίσει στην άκρη του πάγκου τους έχει δείξει ότι χρειάζεται υπομονή και εμπιστοσύνη στα πλάνα που καταστρώνει και στο τέλος βγαίνει αληθινός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή χρονιά με την έξοδο στην Ευρώπη και τη κατάκτηση του Κυπέλλου. Λίγες μέρες έμειναν και η ιστορία θα δείξει αν ο Γιοβάνοβιτς στο… 90′ έκανε κίνηση ματ ή όχι.