Ο Καλάθης ως ηγετικός γκάρντ

Η μετά-Διαμαντίδη εποχή ξεκίνησε με την ομάδα των «πρασίνων» να χάνει έναν από τους καλύτερους παίκτες της όλων των εποχών και πλέον καλείται να βρει τον διάδοχο του και μάλλον τον βρήκε στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ Νικ Καλάθη. Γράφει ο Χάρης Δουληγέρης.

Ήταν μια από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Δεν ξέρουμε αν αξίζει να αμείβεται με αυτό το συμβόλαιο. Ίσως και ο εξάστερος να πλήρωσε… υπεραξία. Όμως, βρείτε μας εσύ Έλληνα παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά και τέτοια προοπτική. Έναν παίκτη που να βρίσκεται παντού και να κάνει όλες τις δουλειές. Φοβερός αμυντικός, με γρήγορα πόδια και μακρύ κορμό, ασταμάτητος στο ανοιχτό γήπεδο και εσχάτως πιο κοντρολαρισμένος στο σετ παιχνίδι.
Για να μιλήσουμε και λίγο με τη γλώσσα των αριθμών, ο ομογενής γκαρντ είναι το απόλυτο all around εργαλείο. Ελάχιστοι παίκτες στην Ευρώπη, μπορούν να κάνουν τόσα διαφορετικά πράγματα, με τόσο υψηλό δείκτη συνέπειας. Σε πολλά στοιχεία θυμίζει τον “3D”. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στην απίστευτη εγκεφαλικότητα του αρχηγού. Όχι πως ο Νικ δεν είναι έξυπνος και εύστροφος. Είναι και λίγο άδικο να τον συγκρίνουμε με τον ίσως πιο μοναδικό παίκτη που έχουν δει ποτέ τα μάτια μας. Αναπόφευκτο είναι βέβαια από τη στιγμή που αγωνίζεται στην πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και ετοιμάζεται να γίνει ο ηγέτης της.
Το βασικό ερώτημα είναι αν ο Νικ Καλάθης μπορεί να γίνει ο ηγέτης της νέας εποχής του Παναθηναϊκού, που αναμένεται εξαιρετικά ελπιδοφόρα, με τόσο μεγάλα ταλέντα να έρχονται από πίσω. Πέραν του Καλάθη υπάρχει και ο Νίκος Παππάς. Όταν επιτευχθεί το “πάντρεμά” τους, τότε ο πήχης θα ανέβει κι άλλο. Δίπλα τους χρειάζονται έναν ακόμη ηγετικό γκαρντ. Για Έλληνα χλωμό το βλέπουμε, καθώς είναι… μετρημένα κουκιά. Κοινοτικοί και Αμερικανοί υπάρχουν άπειροι, οπότε το μέλλον είναι ευοίωνο. Αρκεί να υπάρξει μια εύστοχη κίνηση…
Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...