• Saturday, March 23, 2019

Ο Μάντζαρης δεν ήρθε, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει δικό του τον Βαγγέλη Μάντζαρη και απέτυχε για δεύτερη φορά που εκδηλώνει ενδιαφέρον να τον ντύσει στα πράσινα. Ομολογουμένως η ιστορία είναι περίπλοκη και δείχνει επικοινωνιακή ήττα του τριφυλλιού. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Γράφει στο Prasinoforos.gr, ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Η ημέρα της Παρασκευής στις 16 Ιουνίου ήταν ομολογουμένως γεμάτη ανατροπές. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης που ήταν και το κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών αποφάσισε και τελικά έμεινε στον Ολυμπιακό. Μια απόφαση που οδήγησε σε «καταιγίδα» σχολίων τόσο από τους φίλους του Παναθηναϊκού όσο και από εκείνους του Ολυμπιακού. Μάλιστα και ο πρόεδρος του τριφυλλιού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βγήκε μετά την απόφαση και μέσω του instagram του άρχισε να κάνει τη δική του «επανάσταση» εναντίον του διεθνή guard.

Ο Παναθηναϊκός μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν σαφές ότι θα διατηρούσε έναν κορμό, ο οποίος θα πλαισιωνόταν γύρω από ισχυρό ελληνικό στοιχείο. Έτσι, τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ήταν εκείνα του Βαγγέλη Μάντζαρη, του Κώστα Σλούκα και του Στράτου Περπέρογλου. Ο πρώτος απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τους φιλάθλους της ομάδας για πολλούς λόγους. Μάλιστα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να τον πάρει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Φέτος είχαν ακουστεί πολλές πληροφορίες και ορισμένες εξ’ αυτών ήθελαν τον παίχτη κλεισμένο στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο την Παρασκευή (16/6) ο Βαγγέλης Μάντζαρης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και έκλεισε ουσιαστικά την πόρτα στον αιώνιο αντίπαλο της Φαληρικής ομάδας. Η απόφαση αυτή δημιούργησε προς τα έξω την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε επικοινωνιακά από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν κατάφερε και πάλι να κάνει δικό του έναν παίχτη που ήθελε πολύ. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται και καμιά φορά πρέπει να ψάξεις λίγο πιο βαθιά για να εντοπίσεις την ακριβή αλήθεια. Αν δούμε σφαιρικά το θέμα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε τον παίχτη από τον Ολυμπιακό αλλά ουσιαστικά μόνο χαμένος δεν είναι. Πάμε να δούμε τους λόγους έναν προς έναν.

Μεταγραφή με αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι ένας χρήσιμος παίχτης στο ρόστερ μιας ομάδας. Ιδιαίτερα οι αμυντικές του αρετές είναι εξαιρετικές και σίγουρα μιλάμε για ένα εργαλείο με κρυφές δουλειές στη διάρκεια ενός αγώνα. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του μίνι σήριαλ για το αν θα έρθει ή όχι στον Παναθηναϊκό, το χρηματικό ποσό που ακούστηκε ήταν υπερβολικά μεγάλο για έναν παίχτη σαν τον Μάντζαρη. Χωρίς να μειώνω την αξία του διεθνή guard τα λεφτά αυτά δεν τα αξίζει. Άλλο ότι είναι καλός παίχτης κι άλλο το κασέ του που στην προκειμένη περίπτωση είχε εκτιναχτεί στα ύψη. Έχει διαφορά!

Ο Παναθηναϊκός στρίμωξε τον Ολυμπιακό

Οι εποχές είναι δύσκολες για τη χώρα μας και όπως είναι γνωστό, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμα και τους προέδρους των ομάδων. Ούτε ο Γιαννακόπουλος, ούτε οι αφοί Αγγελόπουλοι σπαταλούν τα λεφτά που έδιναν στο παρελθόν. Υπάρχουν κάποιες βάσεις, στις οποίες πατούν και προχωρούν. Το συμβόλαιο του Μάντζαρη με τον Ολυμπιακό τελείωνε φέτος και ο παίχτης έμενε ελεύθερος. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Μικρή σχετικά πρόταση δηλαδή.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπήκε στην ιστορία και αποφάσισε να κλέψει τον Μάντζαρη με κάθε τρόπο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την αύξηση της προσφοράς προς τον παίχτη, έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι και παράλληλα έβαλε δεύτερες και τρίτες σκέψεις στους Αγγελόπουλους. Τα περίπου 1.100.000 ευρώ που του έδινε ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τίποτα με την αρχική προσφορά των Αγγελόπουλων. Έτσι, για να τον κρατήσουν στον Ολυμπιακό χρειάστηκε να ανεβάσουν την προσφορά τους κοντά στο εκατομμύριο.

Ο Μάντζαρης, λοιπόν, μπορεί να δέχθηκε και να μην έφυγε από τον Πειραιά, ωστόσο οι Αγγελόπουλοι διέθεσαν περισσότερα λεφτά απ’ όσα είχαν αρχικά υπολογίσει. Αυτό σημαίνει ότι καθαρά στο οικονομικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός έχει στριμώξει τον Ολυμπιακό και τον περιορίζει, καθώς η διάθεση των χρημάτων σε άλλους παίχτες θα είναι διαφορετική απ’ ότι πρωτίστως.

Γεμάτο το ταμείο του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε τον Μάντζαρη, ωστόσο δεν είδε να φεύγουν από το ταμείο του λεφτά. Μπορεί να χάθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά το ελληνικό στοιχείο, όμως οι «πράσινοι» απ’ όλη αυτή την ιστορία μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν. Το παν είναι η οργάνωση και το σωστό πλάνο. Αν ο Παναθηναϊκός αγόραζε τον Μάντζαρη, τότε θα διέθετε γύρω στα 1.100.000 ευρώ περίπου για έναν παίχτη που δεν τα αξίζει.

Είπαμε καλός παίχτης ο διεθνής guard αλλά το κασέ του έπρεπε να είναι μικρότερο. Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μ’ αυτά τα λεφτά που είχε σκοπό να δώσει στον Μάντζαρη, μπορεί να φέρει παίχτη στην ίδια θέση, ο οποίος φυσικά και θα είναι καλύτερος από τον Μάντζαρη. Ο Τζάκσον που έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια εξαιρετική περίπτωση, ενώ παράλληλα, οι «πράσινοι» μπορούν και πιστεύω οφείλουν να δουν την παραμονή του Τζέιμς ζεστά. Αυτό σημαίνει ότι με σωστή διαχείριση το τριφύλλι έχει τη δυνατότητα να φέρει καλύτερους παίχτες από τον Μάντζαρη και να πετύχει τους στόχους του.

Χωρίς, λοιπόν, να κάνουμε περίπλοκο το συγκεκριμένο θέμα, ο Παναθηναϊκός οφείλει να αφήσει πίσω του το γεγονός ότι δεν ήρθε ο Μάντζαρης και να βγει στην αγορά, ώστε με σωστό πλάνο να πάρει κάποιον καλύτερο παίχτη, ο οποίος θα τον βοηθήσει να φτάσει και του χρόνου (μαζί φυσικά με τους υπόλοιπους) στην κορυφή. Κανένας πανικός, καμία απογοήτευση και καμία δόση ειρωνείας προς τον Μάντζαρη δεν χρειάζεται. Εκείνος έκανε την επιλογή του κι ο Παναθηναϊκός κοιτάζει πως θα γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο.  

Επίσης δεν χρειάζεται να ασχολείται κανένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Αν πραγματικά ισχύουν τα δεδομένα που ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τα πέντε ραντεβού στην διάρκεια των τελικών, την ομιλία του με τον Πασκουάλ λίγο πριν την συνάντηση με τους Αγγελόπουλους, τότε αυτό μαρτυράει από μόνο του πολλά. Τέλος, είναι δεδομένο ότι ο Μάντζαρης περίμενε τον Ολυμπιακό και παράλληλα χρησιμοποίησε το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού για να παραμείνει στον Πειραιά με περισσότερα λεφτά απ’ ότι αρχικά υπολογιζόταν. Κι όπως φάνηκε τα κατάφερε περίφημα.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1995. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει στη Μυτιλήνη στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας. Από μικρό παιδί του άρεσε το ποδόσφαιρο κι αγάπησε μια ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί και με την αθλητική δημοσιογραφία, ένα επάγγελμα που αγαπάει πολύ αλλά που παράλληλα το θεωρεί και χόμπι. Εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης στο cleverbet.eu, arxondasbet.com και στο postgame.gr. Πλέον βρίσκεται στη συντακτική ομάδα του prasinoforos.gr, ενός site που κάνει τα πάντα για την ενημέρωση σας γύρω από τον Παναθηναϊκό.