«Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν ο βασικός μεταγραφικός στόχος του Ψυχικού»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «SDNA.gr» ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Μάριους Γκριγκόνις, υπήρξε μεταγραφικός στόχος του Ψυχικού.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δημοσίευμα:

«Ο Μάριους Γκριγκόνις έχει καταφέρει να εδραιωθεί στα ευρωπαϊκά παρκέ ως ένας εκ των πιο σημαντικών παικτών. Η καριέρα του άλλωστε «μιλάει» από μόνη της, όπως και τα βήματα προόδου που έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Λιθουανός άσος για να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο στα ευρωπαϊκά παρκέ διάλεξε τον… δύσκολο δρόμο. Διότι το 2013 αγωνίστηκε στην 2η κατηγορία της Ισπανίας, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, στην Ουέσκα. Και κατάφερε να διαπρέψει. Μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος και μια μεταγραφή στην Μανρέσα, που επί της ουσίας ήταν το «εισιτήριό» του για το επόμενο επίπεδο.

Έκτοτε η πορεία του ήταν μόνο προς τα πάνω. Τενερίφη, Άλμπα Βερολίνου, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τώρα Παναθηναϊκός. Μια πορεία που «χτίστηκε» σε πολύ γερά θεμέλια, με «όπλο» το μπασκετικό IQ του και το αστείρευτο ταλέντο του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Την φετινή σεζόν ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να τον παρακολουθεί live με την πράσινη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όμως λίγο έλειψε να τον βλέπαμε και πολύ νωρίτερα στα μέρη μας.

Το καλοκαίρι του 2014 το Ψυχικό αναζητούσε στην ξένη αγορά έναν παίκτη που θα έκανε τη διαφορά στο ιδιαιτέρως σκληρό πρωτάθλημα της Α2. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας είχε ξεχωρίσει έναν παίκτη από την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις.

Οι συστάσεις ήταν εξαιρετικές από τότε. Παρ’ ότι δεν είχε κάνει -ακόμα- το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του, ο Γκριγκόνις ξεχώριζε για την ικανότητά του στο παρκέ. «Έπαιζε στο 2, ήταν ψηλό γκαρντ και έκανε πράγματα σε πολύ υψηλό επίπεδο για την ηλικία του. Φαινόταν πως είχε όλα τα φόντα να κάνει σπουδαία καριέρα», θυμάται ο Ρεμεντέλας.

Μάλιστα οι άνθρωποι του Ψυχικού είχαν διαμηνύσει στην πλευρά του παίκτη, όταν τον εντόπισαν, πως τα χρήματα δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα. «Του δίνουμε όσα θέλει», είχαν πει στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους του.

Μόνο που η τελική προσέγγιση δεν έγινε ποτέ. Ο Γκριγκόνις άφησε στην άκρη την προοπτική της Α2 και αποδέχτηκε το διετές συμβόλαιο της Μανρέσα. Σε μια κίνηση που αποδείχθηκε σωστή για την πορεία του, καθώς από εκεί πήρε ανοδική πορεία.

«Ήταν ένα θέμα που το είχα αφήσει στους εκπροσώπους μου. Εγώ δεν είχα μιλήσει με το Ψυχικό, αλλά το είχαν κάνει εκείνοι», θυμάται ο Γκριγκόνις για εκείνη την μακρινή υπόθεση.

Ο Λιθουανός δεν ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2014, ήρθε όμως το καλοκαίρι του 2022. Στα 28 του χρόνια, πιο ώριμος και βελτιωμένος από κάθε άλλη φορά και ικανός να ηγηθεί μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Στο χέρι του άλλωστε είναι να το δείξει πάνω στο παρκέ. Εξάλλου τα -πολύ- καλά στοιχεία του ξεχώριζαν πριν καν γίνει ο άσος που όλοι ξέρουν τώρα..»