Ο Ολυμπιακός Πειραιώς ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τη Χατζηνικολάου!

  Ο Ολυμπιακός Πειραιώς ψάχνει με κάθε τρόπο να… δικαιωθεί για τη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς και έφτασε μάλιστα μέχρι το… Μέγαρο Μαξίμου.

  Οι Πειραιώτες φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν άλλο ένα πρωτάθλημα στα… δικαστηρία. Μετά τις τέσσερις ενστάσεις για αντικανονική συμμετοχή της Χατζηνικολάου, την προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ, οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν ενημερωτικό σημείωμα προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Στο ενημερωτικό σημείωμα προς τον Πρωθυπουργό στο οποίο έχουν κοινοποιηθεί ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, οι «ερυθρόλευκοι» επισημαίνουν ότι κατέθεσαν νομότυπα και εμπρόθεσμα τις τέσσερις ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς υποστηρίζοντας ότι:

  • Υπάρχει παραβίαση του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ διότι κακώς εκδόθηκε αθλητικό δελτίο στην αθλήτρια από την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, στηριζόμενη σε πρόσφατη απαλλακτική απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντοπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν) και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ. της Ε.Ο.Ε). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ (αρθ. 27.3), αρμόδιος Οργανισμός για την άρση της ποινής του τετραετούς αποκλεισμού του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA), ο οποίος είχε την ευθύνη διαχείρισης του αποτελέσματος μετά την άσκηση έφεσης ενώπιον του CAS και όχι ο ΕΟΚΑΝ, ο οποίος δεν παρέστη καν στην εκδίκαση ενώπιον του CAS.
  • Εντελώς καταχρηστικά και καθ΄πέρβαση των αρχών της χρηστής Διοίκησης, ο ΕΟΚΑΝ αρνήθηκε να χορηγήσει στον Ο.Σ.Φ.Π. αντίγραφα του σχετικού φακέλου περί απαλλαγής της αθλήτριας, με το αιτιολογικό ότι δεν δικαιούται να ασκήσει έφεση. Απόφαση, η οποία κατ΄αρχήν υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του ΕΟΚΑΝ διότι αποκλειστικά αρμόδιο για τέτοια απόφαση είναι το Δικαιοδοτικό όργανο ενώπιον του οποίου, θα προσφύγει ο Ολυμπιακός (ΑΣΕΑΔ ή CAS). Παράλληλα, όμως, όπως αναλυτικά εξηγήθηκε στην αίτησή του Ολυμπιακού προς τον ΕΟΚΑΝ, του στερείται η δυνατότητα άσκησης και άλλων νόμιμων δικαιωμάτων του συλλόγου όπως πχ. της υποχρέωσης ενημέρωσης της WADA αλλά και της νόμιμης και επαρκούς υποστήριξης των ενστάσεών μας, που ακόμη δεν εκδικάσθηκαν!
  • Είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι καμία από τις τέσσερις (4) ενστάσεις δεν έχει συζητηθεί ακόμα από το αρμόδιο όργανο της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης! Αντιθέτως, εκδικάσθηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ένσταση του ΠΑΟ, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή και επαναλήφθηκε ο 1ος αγώνας!

  Πηγή: gazzetta.gr