«Ο Παναθηναϊκός αλλάζει αλλά αργά…»

Για την ομάδα μας που βελτιώνεται, τα αποτελέσματα που φέρνει αλλά και τις άμεσες προσδοκίες της γράφει ο Απόστολος Μιχαηλίδης.

Γεγονός είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει δείξει σημάδια βελτίωσης από τη περίοδο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά, ο τελευταίος αγώνας με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου το δίχως άλλο η λευκή ισοπαλία αδικεί πλήρως ως εικόνα του αγώνα τους πράσινους και καταδεικνύει τα λεγόμενά μας.

Η ομάδα του τριφυλλιού έχει οχυρώσει καλά τον αμυντικό πυρήνα της και πλέον σε συνδυασμό με τον Άγγλο Λουκ Στιλ αλλά και τον Στέφανο Κοτσόλη όποτε χρειάζεται, δύσκολα δέχεται γκολ. Μπορούμε να πούμε επιπροσθέτως πως με την αφύπνιση που έχει δεχτεί ο Εσσιεν βοηθάει πολύ και στο επιθετικό κομμάτι και έτσι φαίνεται ότι τα πράγματα βελτιώνονται. Όμως, οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί; Δεδομένο είναι πως με τον Μπεργκ να δέχεται όλο το κομμάτι της πίεσης του σκοραρίσματος από τους φορ δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο.

Ο Σουηδός είναι ο μόνος (στην επιθετική γραμμή επαναλαμβάνω) που φαίνεται πως ξέρει μπάλα και μάλιστα πολύ καλά. Οι υπόλοιποι (Κλωναρίδης, Πέτρις κλπ) δεν είναι καθόλου σταθεροί με αποτέλεσμα να υπάρχει στους πράσινους επιθετική δυστοκία και οι ομάδες που αντιμετωπίζει να προσπαθούν να κλείσουν όσο καλύτερα γίνεται τον Μπεργκ με αποτέλεσμα το έργο της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι να γίνεται δυσκολότερο.

Τονίζω εκ νέου πως αν δούμε τον Παναθηναϊκό στην αρχή της σεζόν και τον συγκρίνουμε με τον τωρινό θα αντιληφθούμε πως στις τόσες αναταράξεις που γίνανε, στην αλλαγή προπονητή, σε κάποιες κινήσεις που επιδόθηκε κλπ εν τέλει είχε κάποιο αποτέλεσμα, όμως για να μην πάει αυτή η χρονιά εντελώς χαμένη και να κυνηγηθεί με αξιώσεις η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League κατ’ εμέ πρέπει να βρεθούνε επειγόντως λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και συγκεκριμένα στους “βοηθούς” του Μάρκους Μπεργκ.

Αν σκεφτούμε δε, πως ο Εσιεν που έχει ακούσει τόσα και τόσα βρίσκεται σε άνοδο, τότε με λίγο τύχη και κάποιες κινήσεις από προπονητή και διοίκηση μπορεί στο τέλος της περιόδου η ομάδα να χει ένα δυνατό σύνολο και έτοιμο για να διεκδικήσει από του χρόνου και επί ίσοις όροις το τίτλο του πρωταθλητή. Όμως οι αλλαγές πρέπει να πραγματοποιηθούν γρήγορα, διότι αν υπάρχουν αρκετά στραβοπατήματα ακόμα όπως αυτό με το Πανιώνιο και σε συνδυασμό με την αρκετά κακή εμφάνιση που έκανε ο ΠΑΟ στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου γύρου τότε μπορεί να κινδυνεύσει να μείνει και εκτός των πλει οφ διότι οι διαφορές στη βαθμολογία δεν είναι ιδαίτερα μεγάλες, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...