«Ο Σαντ Ρος είναι παίκτης Euroleague και μάλιστα top level»

  O assistant coach του Δημήτρη Ιτούδη, Ανδρέας Πιστιόλης, ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ του Σαντ-Ρος τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός έκανε μια πάρα πολύ καλή μεταγραφική κίνηση.

  Αναλυτικά, ο Έλληνας προπονητής δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Live Sport»:

  Για τον Κουβανό παίκτη και την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Είναι εξαιρετικός παίκτης και ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία επιλογή. Θεωρώ πως ο Χάουαρντ είναι υψηλής ποιότητας παίκτης. Είναι παίκτης Euroleague και μάλιστα top level».

  Για τα χαρακτηριστικά του: «Κάνει τόσα πολλά πράγματα. Είναι σπάνιο ένας παίκτης να είναι τόσο σύνθετος. Μπορεί να ανταποκριθεί σε πολλές θέσεις και με πολλά σχήματα. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξεις ποια θα είναι η πεντάδα. Όποιοι κι αν είναι στο παρκέ, πετάς μέσα τον Σαντ Ρος, γιατί συνδυάζει το παιχνίδι του με όλους. Είτε σε ψηλό σχήμα ως πόιντ γκαρντ, είτε ως 2άρι, είτε ως 3άρι… Την ευχέρεια αυτή τη δίνουν τρία στοιχεία. Είναι ψηλός (2,01μ.), είναι αθλητικός και έχει εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας». 

  Για την αδυναμία του: «Σαφέστατα το μεγάλο πρόβλημα είναι το σουτ. Κι αυτό είναι κάτι σοβαρό για το υψηλότερο επίπεδο. Είναι ασταθής στο σουτ, αλλά το καλό είναι ότι δεν διστάζει. Η καριέρα του δεν έχει στηριχτεί στο σουτ. Στην ΑΕΚ έδειξε βελτίωση και έκανε την καλύτερη σεζόν του στον συγκεκριμένο τομέα. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι κάποιες φορές οι αντίπαλες ομάδες θα ρισκάρουν στην άμυνα τους το σουτ του Σαντ Ρος». 

  Για το «άλμα» της καριέρας του στην ΑΕΚ: «Στην Νταρουσάφακα έκανε πολύ καλή χρονιά. Αλλά δεν δεν βρήκε την ευκαιρία να το εξαργυρώσει με ένα συμβόλαιο στην Euroleague. Νομίζω ότι ήταν καταλυτική η χρονιά του στην ΑΕΚ και η συνεργασία του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Τον είχα δει από τη VTB και ξέρω καλά πώς έπαιζε μέχρι την ΑΕΚ. Ο Παπαθεοδώρου τον βοήθησε να καταλάβει ποια είναι τα προσόντα του και κυρίως πώς να τα χρησιμοποιήσει. Εκεί έγινε παίκτης Euroleague». 

  sofa offers
  Loading...
  Translate »