Ο Σουηδός Φιόρντφελντ και ο Άγγλος Κλάτενμπεργκ οι υποψήφιοι αρχιδιαιτητές!

  H UEFA πρότεινε στους Big-4 έναν εκ των Μαρκ Κλάτενμπεργκ και Πέτερ Φιόρντφελντ για να καλύψει το κενό που αφήνει ο Μέλο Περέιρα.

  Η UEFA πρότεινε στους 4 μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου τους  έναν εκ των Μαρκ Κλάτενμπεργκ και Πέτερ Φιόρντφελντ για να καλύψουν το κενό του αρχιδιαiτητή.


  Στη σημερινή συνάντηση των Big -4 τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Γιάννης Αλαφούζος, τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης, τον Ολυμπιακό η Λίνα Σουλούκου  και την ΑΕΚ ο Μηνάς Λυσάνδρου.


  Τα προφίλ των υποψηφίων

  O 45χρονος Μαρκ Κλάντεμπεργκ είναι γνωστός από την παρουσία του τόσο στην Premier League όσο και σε ευρωπαϊκές και πάγκόσμιες διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, έχει σφυρίξει πάνω από 250 ματς στην καριέρα του στην Αγγλία ενώ ήταν ο άρχοντας του αγώνα σε πάνω 30 ματς Μουντιάλ. Με το Bt Sport είχε μια συνεργασία για 2 χρόνια. Το 2019 ήταν επικεφαλής τηες επιτροπής διαιτησίας στη Σαουδική Αραβία. Τέλος τη περασμένη αγωνιστική σεζόν σφύριξε στην Κίνα. Highlight στην καριέρα του είναι ότι είχε διευθύνει τον τελικό του Champions League το 2016.

  Στην αντίπερα όχθη βρίσκευαι ο 57χρονος  Πέτερ Φιόρντφελντ, ο οποίος για 12 χρόνια σφύριζε στην Σουηδία ενώ από το 2001 μέχρι το 2008 έχει διευθύνει πάνω 35 ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων και περίπου 15 ματς Μουντιάλ. Από το 2007 έχει βρεθεί σε αρκετές διευθυντικές θέσεις αθλητικών κέντρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουηδός είχε οριστεί στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008. Τέλος την ίδια χρονιά είχε λάβει το βραβείο «Golden Whistle».

  Οι Κλάτενμπεργκ και Φιόρντεφελντ αναμένεται την Πέμπτη να περάσουν από κάτι σαν συνέντευξη από τους εκπροσώπους των 4 ΠΑΕ. Αν μετά την ψηφοφορία υπάρξει πλειοψηφία, τότε ο επιλαχών θα έρθει τη Δευτέρα στην Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει τότε κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.

  Πηγή: SDNA.gr

  sofa offers
  Loading...
  Translate »