Οι 16 υπερδίμετρες πεντάδες κόντρα στην Μακάμπι

  Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Όντεντ Κάτας, αρέσκεται στα ψηλά σχήματα και ο Εξάστερος συνηθίζει να εμφανίζει στο παρκέ σχήματα με μέσο όρο ύψους πάνω από 2 μέτρα!

  Άλλωστε το ψηλό σχήμα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός συζητείται, αναλύεται και τελικά… αρέσει και προκαλεί εντύπωση. Με τη Μακάμπι ήταν και πάλι καταλυτικό ώστε οι «πράσινοι» να φτάσουν σε μια νίκη ακόμα.

  Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που σας παρουσιάζουμε, στα 16 διαφορετικά σχήματα που παρουσίασε ο Όντεντ Κάτας στον αγώνα (τα έχουμε με βάση το μεγαλύτερο μέσο όρο ύψους):

  Η ψηλότερη πεντάδα είχε μέσο όρο 2,08 μέτρα, με τον Παπαγιάννη στο 2, τον Γουάιτ στο 3, τους Μήτογλου και Παπαγιάννη στην frontline. Και τον Σαντ Ρος φυσικά στο 1.

  Η πιο «κοντή» πεντάδα είχε μ.ο ύψους κοντά στα 2,01μ. Για την ακρίβεια είχε 2,008μ. Η μια εμφανίστηκε στο τέλος του πρώτου μέρους που έπρεπε να παίξει καλή και γρήγορη άμυνα γι’ αυτό και βλέπετε τον Γουάιτ στο 5. Η άλλη με μ.ο. 2,008μ έπαιξε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Και οι δύο «κοντύτερες» συνολικά έμειναν στο παρκέ για 1’36’’.

  Οι δύο πεντάδες που προτίμησε περισσότερο (με βάση το χρόνο) ο Όντεντ Κάτας είναι οι εξής:

  Σαντ Ρος- Χεζόνια-Παπαπέτρου-Γουάιτ-Μήτογλου (η αρχική δηλαδή αλλά κι αυτή που τελείωσε τον αγώνα) που έπαιξε 13’38’’. Και Μποχωρίδης-Σαντ Ρος-Παπαπέτρου-Γουάιτ-Παπαγιάννης που έπαιξε 5 δευτερόλεπτα λιγότερα. Και οι δύο είχαν συνολικό επιμέρους σκορ 50-41.

  Οι Μάριο Χεζόνια και Ιωάννης Παπαπέτρου έμειναν ταυτόχρονα στο παρκέ για 21’20’’. Το σκορ που έβγαλαν οι πεντάδες με την ταυτόχρονη παρουσία του αρχηγού και του «Σούπερ Μάριο» ήταν  40-26!!! Αυτό κι αν είναι εντυπωσιακό στοιχείο.

  Και κάτι ακόμα…

  Οι Γιώργος Παπαγιάνης και Ντίνος Μήτογλου έπαιξαν μαζί για 3’42’’ (κι επιμέρους σκορ 7-6). Όπως αναφέραμε και χθες, ο Κάτας χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο στο 5 τον Μήτογλου αλλά με διαφορετικό τρόπο: Είναι πολύ πιο κινητικός και δεν «κολλάει» μετά το πικ. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού έπαιξε περισσότερο ως σέντερ και λιγότερο ως φόργουορντ

  Ο σχετικός πίνακας που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Και δείχνει επίσης το… πασπαρτού, Άαρον Γουάιτ.

  Πηγή: Sportime