Το πρόγραμμα-βουνό του Παναθηναϊκού μετά το διπλό στην Κηφισιά και πώς αυτό ήρθε. Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος
Σε γενικότερο πλαίσιο, και οι τέσσερις του Big-4 που δεν νίκησαν πριν από τρία 24ωρα, νίκησαν. Όλοι. Ήταν, για όλους, επικίνδυνα τα παιχνίδια, όχι τόσο για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έπαιζαν στην έδρα τους, όσο για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που είχαν, μεγάλα ή μικρά, «ταξίδια».
Ο μεν Ολυμπιακός έμεινε αήττητος για 21ο συνεχόμενο παιχνίδι, μέσα έξω, με τον Αστέρα Τρίπολης (16 νίκες), ο δε Παναθηναϊκός πρέπει να ευχαριστεί… την ΑΕΚ. Η πρόσφατη γκέλα της Ενωσης στην Καισαριανή έκανε το «τριφύλλι» να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά το παιχνίδι, πλην μιας φάσης (η τρομερή απόκρουση του Λοντίγκιν στο σουτ του Πρίτσα) να μην κινδυνεύσει ουσιαστικά αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να είναι προβλέψιμος για την άμυνα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου.
Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε πολλές επιθέσεις, στις τελικές του ο Αναγνωστόπουλος έδειξε την εξαιρετική του φόρμα και το παιχνίδι δεν ήταν ούτως ή άλλως εύκολο, δεν το έκανε εύκολο και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς η οποία έβλεπε τον Τετέι να παίζει σαν… Γκιντογάν στο τερέν και να ταλαιπωρεί (μόνος του) Ρουμπέν, Γεντβάι και Σένκεφελντ. Ο Αναστασίου είχε μπλοκάρει καλά τον κεντρικό άξονα και την αριστερή πτέρυγα του «τριφυλλιού», εξ ου και ο μόνος πραγματικά διακριθέν ήταν ο (σκόρερ, εντέλει) Μαντσίνι.
Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε δεύτερο γκολ μεν, από την άλλη απέφυγε το 1-1 καθώς η Κηφισιά έχει ισοφαρίσει ΑΕΚ, Αρη, Λαμία, Πανσερραϊκό, ΠΑΟΚ (ηττήθηκε τελικά), ενώ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει και τον Βόλο φέτος.
Στα (πολύ) συν, το ‘χω αναφέρει ξανά (και όχι μόνο εγώ) οι περίσσια εναλλακτικών λύσεων φέτος. Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Ρεν, αλλάζοντας ακόμη και τερματοφύλακα. Παραδόξως ξεκίνησε ξανά ο πολύ ντεφορμέ Τζούρισιτς, στερνή μου γνώση το ότι το ματς ολοκληρώθηκε με στόπερ… τον Ζέκα.
Εν κατακλείδι, κάποτε τέτοια ματς είτε δεν τα νικούσε ο Παναθηναϊκός είτε… τον έσφαζαν. Πλέον τα παίρνει (θυμίζω: 6/6 διπλά φέτος!). Και, το πολύ σημαντικό, το είπε ο κόουτς μετά τη λήξη: «Σημαντικό να πάμε στη διακοπή με ηρεμία για να μπορέσουμε να ξεκουραστούμε, προκειμένου να προετοιμαστούμε για τα οκτώ παιχνίδια μέσα σε 24 μέρες (!) και στο πρωτάθλημα, και στην Ευρώπη και στο Κύπελλο. Θα χρειαστεί να δουλέψουμε».
Οκτώ ματς σε 24 μέρες. Εκεί που κρίνεται πάνω από τη μισή σεζόν…
Ακολουθούν Άρης έξω, Βιγιαρεάλ έξω, ΟΦΗ μέσα και Ολυμπιακός μέσα στο επόμενο καρέ.
ΥΓ1. Προκάλεσε πολύ… κουβέντα (στα social media) το προηγούμενο, επικριτικό για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άρθρο. Ως έγραψα τότε, ουδείς είναι υπεράνω κριτικής – αναδείχθηκαν τα (πολλά) λάθη του κόουτς στο ματς με τη Ρεν. Και δεν ανακάλυψα την Αμερική, οφθαλμοφανέστατα ήταν. Άλλο η κριτική όμως, κι άλλο η εμπάθεια ορισμένων από εσάς (ότι είναι λίγος, ότι έπιασε ταβάνι κλπ.). Διαφωνώ κατηγορηματικά και ο κόουτς θα απαντήσει τον Μάιο, έχοντας το μετάλλιο του πρωταθλητή Ελλάδος 2023-24 κρεμασμένο στον λαιμό του.
ΥΓ2. 6/6 ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός εκτός έδρας φέτος, 6/6 ο μπασκετικός συνολικά. Μια ομάδα που «χτίζεται», έχει «χτυπηθεί» από τραυματισμούς αλλά τυχόν τρεις σερί νίκες στο ΟΑΚΑ στα ισάριθμα προσεχή της Euroleague θα γυρίσουν άρδην τον διακόπτη, πολλώ δε μάλλον με τον Κέντρικ Ναν να έχει προσαρμοστεί σε κάποιο βαθμό.
ΥΓ3. Επέστρεψα στο Twitter, κλικ εδώ και θα με βρεις.
ΥΓ4. Αν είσαι socialιστής, τα λέμε κι από το Facebook, το Instagram αλλά και το κανάλι μου στο Telegram.