Οι δύο λόγοι που κόπηκε ο Περέα από Ρόκα και Πογιάτος

  Η ετυμηγορία του Πογιάτος ότι ταιριάζει σε ομάδες αντεπίθεσης κι όχι σε κυριαρχικό ποδόσφαιρο και οι τεχνικές αδυναμίες, τον οδήγησαν στην έξοδο. Ελεύθερος με ποσοστό μεταπώλησης ή δανεικός οι επιλογές. Ποια η εισήγηση Δώνη.

  Ο Χουάν Χοσέ Περέα αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά έκπληξη των Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος όσον αφορά το κόψιμο παικτών του Παναθηναϊκού στην προετοιμασία οι οποίοι αποτέλεσαν ενεργά μέλη του ρόστερ την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

  

Οι δύο πρώτοι ήταν ο Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο Δημήτρης Κολοβός, που εξ αρχής όσο και αιφνιδιαστικά συμπεριλήφθηκαν στο γκρουπ των κομμένων, με τον Κολομβιανό στράικερ να παίρνει σειρά αφού ενημερώθηκε σχετικά τις τελευταίες ημέρες ο ατζέντης του ότι δεν υπολογίζεται. 

  Οι λόγοι που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση από τους Τσάβι Ρόκα και Ντάνι Πογιάτος ήταν καθαρά ποδοσφαιρικοί, μια και ο Περέα έχει αψεγάδιαστη συμπεριφορά. 

  Μετά απ’ όσα είχε δει σε dvd αλλά και στη μέχρι τώρα προετοιμασία των πράσινων, ο Ισπανός προπονητής προέβη στην ετυμηγορία ότι τα χαρακτηριστικά του Περέα ταιριάζουν σε ομάδες αντεπίθεσης, που αμύνονται πίσω από τη μπάλα και προσπαθούν με άμεσο τρόπο να βγουν στο επιθετικό τρανζίσιον. 

  Κι όχι σε ομάδες που προσπαθούν να παίξουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο, με κατοχή της μπάλας και συνδυασμούς σε μικρούς χώρους. 

  Σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού απαιτούνται ποδοσφαιριστές με άρτια τεχνική κατάρτιση και ο Περέα στα χαρακτηριστικά του έχεθ εμφανείς αδυναμίες στις επαφές του με τη μπάλα, τα κοντρόλ του και γενικώς στο τεχνικό σκέλος.

  Αντιθέτως, τα προσόντα του είναι η απαράμιλλη ορμή, η ταχύτητα και το πάθος για κάθε μπάλα, τα οποία ωστόσο δεν αποτελούν από μόνα τους βασικό κριτήριο για τον Πογιάτος σε σχέση με το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός.

  Ο Ισπανός έχει την άποψη ότι τα χαρακτηριστικά του Καμπετσή «κουμπώνουν» καλύτερα απ’ τα αντίστοιχα του Περέα στη φιλοσοφία του και ότι ο Ιωαννίδης είναι ένα πρότζεκτ στο οποίο αξίζει να επενδύσει ο σύλλογος. 

  Ολα τα παραπάνω ασφαλώς, με δεδομένη την ύπαρξη του Καρλίτος -παρεμπιπτόντως ο Ισπανός επιθετικός έχει μπει ορεξάτος στην προετοιμασία και κλέβει την παράσταση μέχρι τώρα- αλλά και του Μακέντα (εάν πωληθεί, θα αποκτηθεί ξένος επιθετικός για να καλύψει το κενό του) στο ρόστερ της ομάδας. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια με την ετυμηγορία του Πογιάτος για τον Περέα ήταν και η έκθεση που είχε παραδώσει ο Γιώργος Δώνης πριν αποχωρήσει από το σύλλογο και αφορούσε την αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού. 

  Ο Δώνης είχε εισηγηθεί, μάλιστα, την παραχώρηση του Κολομβιανού στράικερ σε άλλη ομάδα με τη μορφή του δανεισμού. 

  Ενα δεύτερο θέμα που σχετίζεται με τον Χουάν Χοσέ Περέα αφορά το συμβόλαιό του. Η αρχική φόρμουλα που είχε προταθεί στο Νίκο Νταμπίζα για τον παίκτη ήταν ο διετής δανεισμός του. 

  Τελικά όμως ο Νταμπίζας κατάφερε να τον αποκτήσει ως ελεύθερο και υπέγραψε τον Κολομβιανό για δύο χρόνια. 

  Αρα, ο Περέα ανήκει στον Παναθηναϊκό και το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2021. 

  Αυτό σημαίνει ότι οι πράσινοι είτε θα του έκαναν επέκταση συμβολαίου το αμέσως προσεχές διάστημα (εάν αποφάσιζαν ότι τους κάνει ο παίκτης) είτε θα τον έβαζαν στη λίστα των παικτών που παραχωρούνται (όπως και έγινε). 

  Πλέον ο Τσάβι Ρόκα έχει ενημερώσει την πλευρά του Περέα ότι δεν αξιώνει χρήματα για την παραχώρησή του αλλά ένα ποσοστό μεταπώλησης, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Βέργο και τον Παναιτωλικό, ενώ ως έσχατη επιλογή υπάρχει και το ενδεχόμενο δανεισμού του. 

  Πηγή: SDNA.gr

  sofa offers
  Loading...
  Translate »