Οι εργασίες στην Λεωφόρο που ξέθαψαν… μέρος της «πράσινης» ιστορίας (pics)

Στο κλειστό «Π. Γιαννακόπουλος» τις τελευταίες ημέρες γίνονται βελτιωτικές εργασίες, χάρη στις οποίες στο φίλαθλο κόσμο ξύπνησαν αναμνήσεις και εικόνες.

Εδώ και λίγο καιρό ο Παναθηναϊκός Α.Ο (ενν. Ερασιτέχνης) έχει ανακοινώσει ότι θα γίνουν μερικές καλλωπιστικές επεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Γιαννακόπουλος», ώστε να είναι όσο πιο λειτουργικό γίνεται, τόσο για τους συλλόγους που θα φιλοξενούνται όσο και για το φίλαθλο κόσμο που θα βρίσκεται στις κερκίδες, μέχρις ότου ο σύλλογος να μετακομίσει στις νέες εγκαταστάσεις του Βοτανικού.

Ανάμεσα στις εργασίες που έχουν αποφασισθεί είναι και η αλλαγή του ταλαιπωρημένου παρκέ. Η απομάκρυνση του έφερε στο «φως», μια εικόνα η οποία σε πολλούς φιλάθλους του συλλόγου ξύπνησε ένδοξες μνήμες του παρελθόντος. Ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από το παλαιό ταρτάν που υπάρχει στο κλειστό γυμναστήριο.

Στο γήπεδο αυτό και με αυτό το ταρτάν έχουν γραφτεί ένδοξες σελίδες της Παναθηναϊκής ιστορίας για αρκετές δεκαετίες καθώς στο ταρτάν αγωνίστηκαν ιστορικές προσωπικότητες της Παναθηναϊκής οικογένειας, όπως ο Γιώργος Κολοκυθάς, ο οποίος έκανε γνωστό το μπάσκετ στους «πράσινους» φιλάθλους, μέχρι να έρθουν τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι και να δημιουργήσουν την Παναθηναϊκή μπασκετική αυτοκρατορία με τους αμέτρητους εγχώριους και τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους.

Δείτε φωτογραφίες από το ιστορικό ταρτάν: