• Sunday, October 20, 2019

Οι λόγοι που όλοι πρέπει να λατρεύουν τον παίκτη Μάικ Τζέιμς!

arxondasbet.com, Μάικ Τζέιμς,

Ο Μάικ Τζέιμς είναι το κεντρικό θέμα του σημερινού άρθρου.

Επισκεφθείτε τον Άρχοντα στο Arxondasbet.com, διαβάστε από το πρωί τα previews σημαντικών αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά του και ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει στο στοίχημα σήμερα!

Ένας τόσο μα τόσο ιδιαίτερος παίκτης που φέρνει σε διχογνωμία αρκετό κόσμο. Ορισμένοι τον θέλουν στην ομάδα τους κι άλλοι πάλι όχι. Ωστόσο όλοι θα πρέπει να λατρεύουν τον Αμερικανό guard αν εκείνος φυσικά αγωνίζεται για την ομάδα τους.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες σαν τον Μάικ Τζέιμς απασχολούν πάντα τους αντίπαλους προπονητές που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να τους δώσουν ρυθμό αλλά και τον κόσμο, ο οποίος συχνά έρχεται σε διχασμό και διχογνωμία για χάρη τους.

Στον Παναθηναϊκό από πέρυσι κιόλας επικρατούσε αυτό το φαινόμενο μεταξύ των οπαδών κυρίως, καθώς η ομάδα διέθετε και διαθέτει το συγκεκριμένο παίκτη στο ρόστερ της. Όλα τα προγνωστικά μπάσκετ του ΠΑΟ στο arxondasbet.com.

Ο λόγος που ήρθε στην ομάδα με πρωτοβουλία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν ένας και μοναδικός. Να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώσει μια αποστολή που κυνηγάει από το 2012. Να βρεθεί δηλαδή στο Final 4 που θα λάβει χώρα στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Ο Μάικ Τζέιμς επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και θα λέγαμε ότι μπέρδεψε λίγο τα πράγματα που ήταν δομημένα έως τότε. Μπορεί ο Ντένμον να μην είναι παίκτης επιπέδου Παναθηναϊκού και να παίζει με εκλάμψεις, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός guard αναστάτωσε λίγο τα ήρεμα νερά της ομάδας μαζί και με τον Πέιν φυσικά.

Οι δύο αυτές κινήσεις ήταν λογικό να επηρεάσουν ως ένα βαθμό την ομάδα του Πασκουάλ, όμως δεν χωράει καμία αμφιβολία για το αν χωρούσε ή όχι ο Τζέιμς στην ομάδα.

Οι γνώμες διίστανται και είναι πολλές αναφορικά μ’ αυτό το θέμα αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολυτέλεια να έχει μια ομάδα στο ρόστερ της τον Μάικ Τζέιμς. Κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού, λοιπόν, για μένα προσωπικά θα πρέπει να λατρεύει έναν παίκτη επιπέδουNBA.

Γιατί κακά τα ψέματα σε μια ομάδα όπως οι Phoenix Suns θεωρώ ότι ο Τζέιμς ταιριάζει απόλυτα και μπορεί να ανταποκριθεί άψογα. Εξάλλου η νοοτροπία του συγκεκριμένου guard είναι δομημένη έτσι ώστε να ταιριάζει κουτί και με τον τρόπο παιχνιδιού των περισσότερων ομάδων του NBA.

Πέρα απ’ αυτό το γεγονός όμως πάμε να δούμε γιατί είναι πολυτέλεια για τους «πράσινους» να έχουν τον Μάικ Τζέιμς στο ρόστερ τους. Οι λόγοι δεν είναι πάρα πολλοί αλλά ουσιαστικοί και θα εστιάσουμε στον καθένα ξεχωριστά.

Πριν τους ξετυλίξουμε όμως, να αναφέρω ότι ο Τζέιμς φέτος μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στον Παναθηναϊκό και θεωρώ πως ακόμα δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα από τον combo guard.

Τρόπος παιχνιδιού

Ο Μάικ Τζέιμς έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που τον καθιστά πολύ ιδιαίτερο σαν παίκτη. Έτσι έμαθε κι έτσι θα παίζει μέχρι το τέλος της καριέρας του. Πλέον στα 27 του δεν γίνεται κανείς προπονητής να του μάθει να παίζει διαφορετικά.

Αρχικά ο Μάικ Τζέιμς αρέσκεται πολύ στο λεγόμενο «street basketball». Στο μπάσκετ δηλαδή που καταργεί λογικές, συστήματα και οργάνωση. Είναι ελεύθερο μπάσκετ που βασίζεται πολύ στο μυαλό, στην ατομική ενέργεια και στα φυσικά προσόντα. Μπορεί να σας ακούστηκε περίεργο ότι ένα λεγόμενο «ελεύθερο μπάσκετ» θέλει μυαλό αλλά δεν είναι.

Πρέπει να μπορεί να κρίνει σωστά ένας παίκτης πότε θα κάνει lay up, κάρφωμα, σουτ, πάσα και γενικά πως θα επιτεθεί. Το μπάσκετ απαγορεύει στον οποιονδήποτε να πάρει την μπάλα, να βάλει το κεφάλι κάτω και να ξεκινήσει με οποιαδήποτε αμυντική συνθήκη την επίθεσή του.

Όσοι παίκτες είναι αυτής της λογικής αποτυγχάνουν από την πρώτη στιγμή. Ο Τζέιμς όμως δεν είναι έτσι και πέρα από τα φυσικά προσόντα και την έμφαση στην ατομική ενέργεια, διαθέτει και αρκετό μυαλό. Super αποδόσεις στις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος στην Ελλάδα.

Ο Τζέιμς είναι ο καλύτερος παίκτης στο 1vs1 (street basketball) που διαθέτει η Ευρώπη τη δεδομένη στιγμή. Με διαφορά πιστεύω από τους υπόλοιπους. Σε περίπτωση που βρει ρυθμό ο Αμερικάνος, τότε είναι ασταμάτητος. Με εξαιρετικές αλλά και συνεχόμενες ατομικές ενέργειες είναι ικανός να πάρει το παιχνίδι μόνος του ή να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα και παράλληλα να ξεσηκώσει και να βάλει για τα καλά και τον κόσμο (αν μιλάμε για εντός έδρας ματς) στο παιχνίδι.

Τέλος, όσον αφορά το αμυντικό του κομμάτι είναι ένας παίκτης που αρέσκεται πολύ στην πίεση πάνω στην μπάλα. Είναι πολύ σημαντικό ένας τουλάχιστον guard μιας ομάδας να ξέρει να πιέζει παντού τον αντίπαλο guard.

Αυτό διότι πρώτον τον κουράζει και παίζει πολύ με το μυαλό του γιατί τον βάζει σε συνεχή διαδικασία σκέψης για να προστατέψει την μπάλα και δεύτερον διότι κλέβει πολλές μπάλες που οδηγούν είτε σε σετ επιθέσεις, είτε σε fast break points (πόντοι στο ανοιχτό γήπεδο).

Αίσθηση ευθύνης και θέληση αυτής

Τέλος, ο Μάικ Τζέιμς διαθέτει ακόμα ένα στοιχείο που μπορεί να μην είναι 100% καλό για την ομάδα που θα τον έχει, όμως οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε στον απόλυτο βαθμό του, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι οι παίκτες που το διαθέτουν.

Ο Μάικ Τζέιμς αγωνίζεται στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και πάντα έχει αίσθηση ευθύνης και θέλει να την αναλάβει κιόλας. Αρέσκεται στο να παίρνει την μπάλα κάτω από οποιαδήποτε προϋπόθεση και να προσπαθεί να δώσει στην ομάδα του τη νίκη.

Ο Αμερικανός combo guard διαθέτει αυτό το στοιχείο που είναι ξεχωριστό και σπάνιο, καθώς ελάχιστοι παίκτες το έχουν. Και δεν το διαθέτουν όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί η ευθύνη είναι τεράστια και δεν αντέχουν να κουβαλούν το βάρος στις πλάτες τους.

Ο guard του Παναθηναϊκού δεν σκέφτεται τα ποσοστά του στη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν σκέφτεται αν είναι ή όχι σε καλό φεγγάρι. Σκέφτεται μόνο να δράσει και ζητάει την μπάλα για να το κάνει.

Η τελευταία ή οι τελευταίες επίθεση/εις είναι δικιά/ες του/ες. Αγνοώντας κάθε λογική, κάθε πλάνο, κάθε σύστημα, ο Τζέιμς επιθυμεί να γίνει κυνικός και να εκτελέσει οποιονδήποτε αντίπαλό. Ξέρετε η ευθύνη των προσπαθειών όταν η μπάλα καίει και ζυγίζει τόνους είναι τεράστια.

Ο Τζέιμς είναι από τους ελάχιστους παίκτες που έχουν αυτή την αίσθηση της συγκεκριμένης ευθύνης και επιθυμούν να την αναλάβουν. Σίγουρα η συγκεκριμένη λογική δεν είναι η καλύτερη δυνατή, διότι ο Τζέιμς μπορεί ή να δώσει το παιχνίδι στην ομάδα του ή να την κρεμάσει.

Το ξέρει πολύ καλά αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο όμως οφείλουμε να του δώσουμε ένα «respect». Διότι παρά τις συνέπειες (κορυφή-γκρεμός) δεν κάνει πίσω.

Έτσι, λοιπόν, μπορεί οι ιδιαιτερότητές του να είναι αρκετές αλλά μιλάμε για έναν πολύ σπουδαίο παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό. Το μόνο που πρέπει να προσέξει η ομάδα είναι η διαχείρισή του.

Δηλαδή όταν τον έχει στο παρκέ να τον κάνει να αισθάνεται μοναδικός. Τότε ο Τζέιμς θα αποδώσει στο 120%. Είναι παίκτης που αν η ομάδα λειτουργήσει γι’ αυτόν, τότε κι εκείνος θα κάνει… όργια!

ΠΗΓΗ: arxondasbet.com

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.