• Monday, September 16, 2019

Οι συντάκτες του Prasinoforos.gr αποχαιρετούν τον Μαρίνο Ουζουνίδη!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χθες στην συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη ανακοίνωσε πως θα αποχωρίσει από το τριφύλλι και οι συντάκτες του Prasinoforos.gr τον αποχαιρετούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ο Μαρίνος βρέθηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην δυσκολότερη χρονιά της ιστορίας του, πάλεψε με Θεούς και δαίμονες και τελικά τα κατάφερε. Μόνος, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την αντιΠαναθηναϊκή διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου και του Βασίλη Κωνσταντίνου. Χθες επισήμανε πως θα αποτελέσει παρελθόν από το σύλλογο και δεν θα μπορούσαμε να μην τον ευχαριστήσουμε και να μην τον αποχαιρετήσουμε για όσα πρόσφερε τους τελευταίους 17 μήνες.

Δημήτρης Δημόπουλος: 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήρθε στον Παναθηναϊκό στην μετά-Στραματσόνι εποχή. Ανέλαβε το χάος που άφησε ο Ιταλός προπονητής. Όταν ήρθε δεν θα λέγαμε ότι αποθεώθηκε από τον κόσμο και οι αμφιβολίες ήταν πολλές. Όχι μόνο γιατί δεν είχε προπονήσει ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό αλλά γιατί θα μπορούσε να ήταν προπονητή του «αιωνίου αντιπάλου». Τελικά, ο Εβρίτης τεχνικός απάντησε με τον καλύτερο τρόπο σε όλο το κόσμο του τριφυλλιού. Πάλεψε, δούλεψε σκληρά, ξεπέρασε τα όριά του και υπό άλλες συνθήκες θα πετύχαινε πολλά περισσότερα. Φεύγει με το χειρότερο τρόπο, δεν το αξίζει. Όμως ελπίζουμε όταν τα πράγματα στρώσουν να γυρίσει πίσω και να δουλέψει κάτω από τις συνθήκες που αξίζει. Τον ευχαριστούμε για όλα και εις το επανιδείν Μαρίνο!

Απόστολος Μπουραντώνης:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέδειξε περίτρανα από το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και το Μάιο του 2018 ότι δε λειτούργησε σαν προπονητής. Λειτούργησε σαν ένας απλός άνθρωπος που νοιάστηκε αληθινά τον Παναθηναϊκό και πορεύτηκε μαζί του, ώστε να αποφύγουν μαζί τις δυσκολίες. Το γεγονός ότι ακόμα και μετά από αρνητικά αποτελέσματα, το γήπεδο φώναζε το όνομα του Εβρίτη τεχνικού μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Ουσιαστικά, τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας οφείλονται σε αυτόν, διότι μπορεί να του πιστωθεί ότι την τράβηξε προς τα πίσω πριν κάνει ένα βήμα προς το γκρεμό. Πλέον, ένα ερώτημα μένει αναπάντητο: αν ο Παναθηναϊκός ήταν στα πάνω του, που θα τον έφτανε ο Μαρίνος Ουζουνίδης; Όπως και να ‘χει, εις το επανιδείν. Μακάρι όταν οι δρόμοι Ουζουνίδη-Παναθηναϊκού επανενωθούν, να μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Προς το καλύτερο, φυσικά.

Αρτέμης Αγριτάκης:

Ακούγοντας την λέξη “Παναθηναϊκός” τη φετινή σεζόν, το πρώτο πράγμα που σου ερχόταν στο μυαλό ήταν, αναμφισβήτητα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης! Τι να πούμε για αυτόν τον άνθρωπο;; Είναι ο λόγος που η ομάδα δεν διαλύθηκε ολοσχερώς τη φετινή σεζόν. Κατάφερε υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες αφενός να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπές σύνολο γινόταν και αφετέρου προσπάθησε να απορροφήσει όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε (και αντιμετωπίζει δηλαδή) η ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπό συνθήκες κανονικότητας θα έκανε θαύματα στον πάγκο του τριφυλλιού. Εις το επανιδείν…

Έλενα Δημητρίου:

Μαρίνος Ουζουνίδης.. ένας άνθρωπος που ουσιαστικά κράτησε φέτος το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού μακριά από τη διάλυση. Παρέμεινε και με επιμονή δεν έκανε την χάρη σε αυτούς που ήθελαν να δουν τον Παναθηναϊκό να διαλύεται. Δημιούργησε μια ομάδα που παίζει με ψυχή και υπό άλλες συνθήκες η ομάδα του Ουζουνίδη θα ήταν σε πολύ υψηλότερη θέση στην βαθμολογική κατάταξη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φέτος έγινε κάτι παραπάνω από ένας προπονητής. Εκτέλεσε χρέη προπονητή, ψυχολόγου, εμψυχωτή διαπραγματευτή και αλλα πολλά.. Την ώρα που όλοι έφυγαν και άφησαν τον Παναθηναϊκό στη μοίρα του αυτός παρέμεινε και τίμησε τη βαριά φανέλα του Συλλόγου. Δεν είχε την υποχρέωση να το κάνει, όμως το έκανε! Όσα ευχαριστώ και να του πούμε είναι λίγα!

Μάριος Καρίνος:

… Λουλούδι μέσα στη λάσπη. Αυτός ο τίτλος αντικατοπτρίζει πλήρως το πρόσωπο που λέγεται Μαρίνος Ουζουνίδης, μέσα σε έναν οργανισμό που… πάσχει τα τελευταία (πολλά) χρόνια. Τα απανωτά προβλήματα και οι ατελείωτες «καρπαζιές» στη πιο μαύρη σελίδα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού δε τον άφησαν να αποδείξει στο 100% την αξία του, αλλά μέσα απ’ όλο αυτό βγήκε κάτι πολύ καλό. Ένας αληθινός Παναθηναϊκός που… πονάει τη φανέλα, ανιδιοτελώς, ρισκάροντας τη προπονητική του καριέρα και το… στομάχι του. Σε μια τόσο δύσκολη σεζόν, παρουσίασε ένα αξιοπρεπές αγωνιστικό πρόσωπο για το «τριφύλλι», στο σημείο που άλλοι θα είχαν «λακίσει». Μαρίνο, είσαι ένας απο εμάς. Εις το επανιδείν.

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.