Οικονόμου στο Prasinoforos.gr: «Το DNA του Παναθηναϊκού είναι συνυφασμένο με υψηλούς στόχους»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr, για το τρίποντο κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, για την ψυχολογία που έχει αποκτήσει η ομάδα με τις back-to-back νίκες, αλλά και για τα παιχνίδια που έρχονται.

Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

Για το σπουδαίο τρίποντο κόντρα στον Άρη: «Θέλω να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στις κοπέλες. Όχι μόνο για την σημερινή εμφάνιση αλλά επειδή δουλεύουν σκληρά και τους έχω πει τόσο καιρό που δεν παίζουμε καλά, ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτές γιατί είναι κάθε μέρα 4-5 ώρες και στο γήπεδο και καταλαβαίνουν ότι η δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο βγαίνει. Οπότε θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.

Στα πρώτα δύο σετ κάναμε πολύ καλή εμφάνιση. Είναι καθρέφτης για το τι περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό και φανταστείτε να μπει και η Μεταξά μέσα.

Στο τρίτο σετ έπαιξε και ο αντίπαλος. Δεν μπορέσαμε να πιέσουμε το σέρβις και με το που είχε υποδοχή αντιδρούσε πολύ καλά και κέρδισε πολύ εύκολα το τρίτο σετ. Στο τέταρτο σετ πιεστήκαμε και αρχίσαμε τα λάθη μέχρι τα μισά, αλλά από εκεί και πέρα βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα, επιβάλαμε το ρυθμό μας λόγω του σέρβις μας και το ξαναλέω αυτό γιατί ως προπονητής, έχω την φιλοσοφία ότι για να επιβάλλεις το παιχνίδι σου πρέπει να έχεις πολύ καλά τα σέρβις, μπλοκ και άμυνα, γιατί όταν τα κάνεις αυτά καλά και δεν τελειώνει ο αντίπαλος, φεύγει και η ψυχολογία του και η επιβεβαίωση του και νομίζω ότι αυτό έγινε στο τέταρτο σετ που τους το κλέψαμε.

Κρατάμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Συνεχίζοντας οι τελικοί για εμάς και παρ’ όλο που έχουμε δύο ματς θεωρητικά εύκολα, θέλω να δω καλή εικόνα από την ομάδα μου. Δεν υποτιμάμε καμία ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα μπούμε στην τριάδα για να μην έχουμε αυτό το άγχος για το παιχνίδι της τρίτης θέσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και για τη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος. Βήμα-βήμα θα γίνει αυτό. Κάναμε καλή εμφάνιση και συνεχίζουμε.»

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι η ομάδα έχει ψυχολογία, ενόψει και των δύο παιχνιδιών-κίνδυνος που έρχονται: «Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας εκεί, έτσι είναι. Αυτή η νίκη ήταν ψυχολογική εκτόνωση και πρέπει χωρίς αλαζονεία να πάμε στα επόμενα δύο παιχνίδια τα οποία είναι στα μέτρα μας και να μπούμε με τον ίδιο ρυθμό.

Αυτός ο αγωνιστικός ρυθμός έρχεται με καλές εμφανίσεις, οπότε παίρνουμε την ψυχολογία, παίρνουμε τους τρεις βαθμούς που είναι πολύ σημαντικοί και από εκεί και πέρα, βήμα-βήμα να κάνουμε μία καλή εβδομάδα και προπονητική και αγωνιστική και να επικεντρωθούμε στο κάθε ματς ξεχωριστά. Μη πούμε ότι έχουμε δύο εύκολα ματς και έχουμε το μυαλό στη… Σαντορίνη. Παίζουμε την Τετάρτη με τον Ηλυσιακό και το Σάββατο με τη Λαμία. Δεν τους υποτιμάμε και πάμε να πάρουμε τους έξι πόντους που είναι πολύ σημαντικοί για εμάς.»

Για λειτουργία της ομάδα που φαίνεται να έχει «κουμπώσει»: «Δεν είναι δικαιολογία, αλλά πάντα ένας προπονητής όταν έρχεται σε μία ομάδα, χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής. Φανταστείτε ότι τώρα έχουμε τέλη Φεβρουαρίου. Έχουν περάσει γύρω στις επτά εβδομάδες και φαίνεται νομίζω η δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο. Θέλουμε πάντα χρόνο και νομίζω πως άμα έρθουν τα αποτελέσματα θα δούμε περισσότερα πράγματα γιατί θα έχω και περισσότερες απαιτήσεις από τις παίχτριες.

Αλλά πρέπει αν παίζουμε στα όρια μας. Αν παίζουμε στα όρια μας παιχνίδι με παιχνίδι θα δούμε και καλύτερη εικόνα. Γιατί μην ξεχνάμε, το λέω και στα κορίτσια, ότι είμαστε ο Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για μια νίκη επί του Άρη, ούτε για την είσοδο στην τριάδα, ότι ομάδα και να έχουμε. Είμαστε ο Παναθηναϊκός που το DNA του καλώς η κακώς, είναι συνυφασμένο με υψηλούς στόχους. Οπότε να είστε σίγουροι πως για αυτό παλεύουμε. Είτε έρθει αργά είτε γρήγορα