Οικονόμου: «Το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό είναι να μπορείς να διαχειριστείς την πίεση του πρωταθλητισμού»

    Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αποστόλης Οικονόμου, μίλησε αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr για την πρώτη του νίκη ως κόουτς του «τριφυλλιού», για τα σημεία που θέλει να βελτιωθεί η ομάδα και για το τι μπορούμε να περιμένουμε ενόψει της συνέχειας.

    Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

    Για την πρώτη του νίκη ως προπονητής του Παναθηναϊκού: «Πάντα όταν κερδίζεις ειδικά με έναν σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός που με αυτές στρέφεται είναι καλό. Σαν αποτέλεσμα είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν είμαι με την απόδοση της ομάδας. Ειδικά στο πρώτο σετ, υπήρξαν στιγμές που αδικήσαμε τον εαυτό μας. Αυτό είπα και στις κοπέλες. Πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας γιατί δουλεύουμε σκληρά. Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ μιας καλής και μέτριας ομάδας. Η καλή ομάδα μπαίνει μέσα στο γήπεδο, είναι πνευματικά έτοιμη και παίζει αυτό που μπορεί και αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος ας χάσει. Όποτε σήμερα κρατάμε το κακό πρώτο σετ, που δεν λειτούργησε τίποτα σε σέρβις, μπλοκ, άμυνα, γιατί για να επικρατήσεις του αντιπάλου πρέπει να παίξεις καλύτερα σε αυτά τα σημεία, αλλά κρατάμε πως στα επόμενα σετ παίξαμε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα για αυτό ήρθε και εύκολα η νίκη. Ξαναλέω πως είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως από την εμφάνιση γιατί ξέρω πως αυτά τα κορίτσια μπορούν να παίξουν καλύτερο βόλεϊ. Να ευχηθούμε και περαστικά στην Λαίτοβα την Αλεξάνδρα, να μην έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό και από κει και πέρα εμείς το ξεχνάμε το αποτέλεσμα, ξεχνάμε την εμφάνιση, ξεχνάμε τον αγώνα από αύριο και πάλι στο γήπεδο, γιατί ο στόχος μας είναι η τριάδα και αυτό σημαίνει πως ομάδες όπως ο Άρης που παίζουμε το ερχόμενο Σάββατο πρέπει να πάμε να τις κερδίσουμε. Αυτή είναι η ταυτότητα του Παναθηναϊκού. Τα ξεχνάμε όλα και πάμε να παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε και να πάρουμε αυτό που αξίζουμε»

    Για το πόσο βοηθάει ψυχολογικά αυτή η νίκη-λύτρωση μετά την ήττα από το Μαρκόπουλο και πόσο σημαντική είναι για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας: «Στο υψηλό επίπεδο η καλή ομάδα με τη μέτρια ομάδα, φαίνεται στο πόσο μπορεί να κυριαρχήσει στο μυαλό της και να παίξει στα όρια της. Αυτό είναι και το ζητούμενο το δικό και αυτό που πρέπει να πολεμήσουμε αυτές τις δύο μέρες. Να αρχίζουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να παίξουμε βόλεϊ γιατί πραγματικά το έχουμε το ταλέντο. Αλλά είμαστε υπό πίεση, κάθε ματς είναι τελικός, όμως όταν είσαι στον Παναθηναϊκό είτε προπονητής είτε παίκτης, πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτή την πίεση. Το αν κάποιοι μπορούν η όχι θα το δείξει η πορεία, αλλά αυτό είναι το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό, το να μπορείς να διαχειριστείς την πίεση του πρωταθλητισμού»

    Για το τι να περιμένουμε στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη: «Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε καλύτερη εμφάνιση και αν έχουμε θα έχουμε και ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά σίγουρα καλύτερη εμφάνιση, ειδικά στα σημεία σέρβις, μπλοκ, άμυνα»