Ολοκληρώνονται τα έργα ανακατασκευής στη Λεωφόρο

    Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο του «τριφυλλιού», με σκοπό ο αγωνιστικός χώρος να προσεγγίσει τις κορυφαίες διεθνείς προδιαγραφές.

    Ο Παναθηναϊκός μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ξήλωσε τελείως τον χλοοτάπητα της Λεωφόρου και προχώρησε σε ολική ανακατασκευή του. Μετά από είκοσι περίπου μέρες, τα έργα ανακατασκευής μπαίνουν στην τελική ευθεία.

    Αναλυτικά όλα τα έργα που έγιναν:

    Αρχικά, στον αγωνιστικό χώρο αντικαταστάθηκε όλο το εδαφικό υπόστρωμα και τοποθετήθηκε ειδική άμμος που θα διασφαλίζει την ταχύτατη διήθηση του νερού από την επιφάνεια.

    Παράλληλα, έγινε εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος αποστράγγισης με δίκτυο που θα έχει την ικανότητα να παροχετεύει υδάτινα φορτία με ρυθμούς πάνω από 250 mm/h.

    Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το αντλητικό συγκρότημά ανανεώθηκε πλήρως και το αρδευτικό σύστημα αλλάζει και τοποθετήθηκε νέο block system που ανταποκρίνεται ακόμη και σε ακραίες συνθήκες ανέμου.

    Επιπλέον, τοποθετήθηκε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κορυφαίο σε χαρακτηριστικά υβρίδιο βερμούδας στον κόσμο με ειδική μέθοδο στολωνοφύτευσης από εξειδικευμένο ιταλικό συνεργείο.

    Όσον αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τοποθετείται περιμετρικά του γηπέδου τεχνητός χλοοτάπητας ποιότητας FIFA QUALITY PRO, ο οποίος θα έχει ακριβώς τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τον φυσικό.

    Ταυτόχρονα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει αγοράσει και δεύτερο φωτιστικό σώμα από την Ολλανδία για το σκιασμένο σημείο του γηπέδου και έτσι λύνεται οριστικά το πρόβλημα ανάπτυξης του χλοοτάπητα στην νότια πλευρά του γηπέδου.

    Επίσης, θα υπάρχει εξοπλισμός με ειδικές προδιαγραφές ώστε να μην συμπιέζει τον αγωνιστικό χώρο όπως προβλέπεται από το πιο αυστηρό πρωτόκολλο της UEFA και έτσι το γήπεδο αυτονομείται πλήρως από άποψη μηχανημάτων.

    Τέλος, διαμορφώνεται πρόγραμμα διαχείρισης του χλοοτάπητα που στοχεύει στην μείωση του περιβαλλοντικού και υδατικού αποτυπώματος του, με απώτερο στόχο τον περιορισμό του συνολικού αποτυπώματος του χλοοτάπητα στο μισό.