Ολοκληρώθηκε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος

  Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε, με τις ομάδες να προχωρούν σε σημαντικές αποφάσεις, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος.

  Όπως διαβάσατε νωρίτερα, οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν την δημιουργία μιας τριμελούς επιτροπής που θα εξετάζει τους φακέλους των ομάδων που θέλουν αδειοδότηση, στα πρότυπα της ΕΠΟ. 

  Επιπλέον, αποφασίστηκε η καταβολή της εγγυητικής των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Basket League μέχρι τις 30/06. Η εγγυητική, βάσει των νέων κριτηρίων του πρωταθλήματος ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων οι 60 χιλιάδες είναι «καθαρά» για την εγγυητική, ενώ οι 140 χιλιάδες θα πηγαίνουν στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.

  Ωστόσο, αυτές δεν ήταν οι μοναδικές αποφάσεις που πάρθηκαν στον ΕΣΑΚΕ. 

  Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες, θεσπίστηκε κατώτατο μπάτζετ ύψους 800.000 ευρώ, για όσους θέλουν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, ενώ στο τραπέζι έπεσε ως υποχρέωση όλων η εξόφληση της περσινής χρονιάς προς τους αθλητές.

  Παράλληλα, συζητήθηκε να υπάρξει τιμωρία αφαίρεσης βαθμών για τους συλλόγους που θα καθυστερούν τις πληρωμές για τρεις μήνες. Η συγκεκριμένη πρόταση θα ψηφιστεί σε επόμενο ΔΣ.

  Κριτήριο για τη συμμετοχή μιας ομάδας στην νέα Basket League θα αποτελεί και η έδρα της. Βλέπετε, θα υπάρξουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, με μίνιμουμ χωρητικότητα τους 1.200 θεατές. 

  Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα των παρατηρητών διαιτησίας και το αν αυτοί θα περάσουν στον ΕΣΑΚΕ. Ωστόσο, γι’ αυτό το ζήτημα χρειάζεται και η έγκριση της ΕΟΚ.

  Πηγή: SDNA.gr