Όσα προβλέπονται για το γήπεδο μπάσκετ

Όλα όσα προβλέπονται για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που δεν θα είναι εντός των ορίων του οικοπέδου της Διπλής Ανάπλασης.

Όπως έγινε κι επισήμως γνωστό, οι υπογραφές μεταξύ Παναθηναϊκού και κυβέρνησης για την Διπλή Ανάπλαση μπήκαν και το «τριφύλλι» οδεύει στην υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών.

Παρ’ όλα αυτά, η κατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιηθεί εκτός της έκτασης της Διπλής Ανάπλασης και συγκεκριμένα σε όμορο οικόπεδο ή σε οικόπεδο ακτίνας 300 μέτρων απ’ τα όρια της Διπλής Ανάπλασης.

Οι λόγοι που το κλειστό γήπεδο μπάσκετ δεν εντάχθηκε εντός των ορίων της Διπλής Ανάπλασης αφορούν δυσκολίες που θα προέκυπταν σε πολεοδομικό, νομικό και τεχνικό επίπεδο στην εφαρμογή της Διπλής Ανάπλασης.

Σημειώνεται πως στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθούν και οι Εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων, επομένως ο χώρος εντός της έκτασης δεν είναι αρκετός για την ομαλή υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Αυτά άλλωστε προκύπτουν κι απ’ την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οπού αναφέρει χαρακτηριστικά για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων:

«Σε περιοχή εκτός της έκτασης της Διπλής Ανάπλασης και πιο συγκεκριμένα σε όμορα οικόπεδα ή σε οικόπεδα ακτίνας 300 μέτρων από την έκταση της Διπλής Ανάπλασης, ο Δήμος θα χωροθετήσει -κατόπιν συμφωνίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό- τη δημιουργία Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Εγκαταστάσεις Πολλαπλών Χρήσεων. Επισημαίνεται ότι ενδεχόμενη ένταξη του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων εντός των ορίων του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, θα δημιουργούσε πολεοδομικές, νομικές, τεχνικές και άλλες δυσκολίες στην εφαρμογή του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης.

Η μεταφορά των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Ελαιώνα/Βοτανικού, με ταυτόχρονη μετατροπή της από άναρχη ζώνη βιομηχανίας-βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου, σε ορθολογικώς πολεοδομούμενη περιοχή με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου, καθώς και κτίρια κεντρικών λειτουργιών, έχει έναν διττό στόχο: α) την ουσιαστική βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και την πολεοδομική εξυγίανση της περιοχής, η οποία παρά τις θεσμοθετημένες ήδη από το 1985 προβλέψεις ουδέποτε μπόρεσε να υλοποιηθεί,  β) τη διεύρυνση των επιλογών αθλητισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και εργασίας προς όφελος υποβαθμισμένων περιοχών της πρωτεύουσας. Σε αυτή τη κατεύθυνση ο Δήμος Αθηναίων προετοιμάζει Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την περιοχή του Ελαιώνα

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.