Όταν ο Βαρδινογιάννης μεταβίβασε τις μετοχές της ΠΑΕ στον Αλαφούζο

  Σαν σήμερα, 18 Ιουλίου του 2012, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μεταβίβασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Γιάννη Αλαφούζο.

  Μετά από 33 χρόνια στο τιμόνι του Παναθηναϊκού η οικογένεια Βαρδινογιάννη αποφάσισε να μεταβιβάσει τις μετοχές στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» έκανε την εμφάνιση του στα… Παναθηναϊκά δρώμενα.

  Οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου:

  «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, όλους τους παράγοντες για τη στήριξη που έκαναν δυνατή την μεταβίβαση των μετοχών. Το σωματείο αντιπροσωπεύει τους οπαδούς. Θέλω να επισημάνω ότι εάν δεν είχαν υπάρξει οι προηγούμενοι μέτοχοι και οι οπαδοί, δεν θα είχαμε τον ΠΑΟ. Όταν άρχισε η προσπάθεια και με τον κ.Καμάρα αρχίσαμε στις συσκέψεις ήρθαμε σε αδιέξοδο. Σκεφτήκαμε ότι ο μόνος δρόμος είναι ο κόσμος του. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε τη δύναμη και τη θέληση εμείς οι οπαδοί του να ξακανάνουμε τον ΠΑΟ μια πολύ μεγάλη ομάδα.

  Ευχαριστώ όλους, που έχουν συμμετάσχει και ειδικά αυτούς που έχουν δώσει 20 ευρώ γιατί είναι δεδομένο ότι το έχουν κάνει από το υστέρημα τους. Πρέπει να μάθουμε από τις ζημιές που έγιναν πέρυσι. Πρέπει να συζητήσουμε τώρα πού θα πάει ο ΠΑΟ και να αρχίσουμε το χτίσιμο για έναν νέο Παναθηναϊκό. Ευχαριστούμε τους παίκτες και τον προπονητή που δέχθηκαν να καθυστερήσουν οι πληρωμές τους. Και επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τους οργανωμένους οπαδούς με τους οποίους θέλουμε να έχουμε στενή σχέση. Έχουμε μεγάλη ευθύνη γιατί από εδώ και πέρα ο ΠΑΟ ανήκει στους οπαδούς του».

  Οι δηλώσεις του Αριστείδη Καμάρα:

   «Πριν από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ και για την πολύτιμη βοήθειά σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά σε ένα αξεπέραστο αδιέξοδο. Σαφέστατα εκείνες τις δύσκολες ώρες, με τον ρομαντισμό του Γιάννη Αλαφούζου, ξεκίνησε μία προσπάθεια να βρεθεί μία λύση στο αδιέξοδο. Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα κατορθώθηκαν πολύ δύσκολα επιτεύγματα. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Αυτό οφείλεται σε μία προσπάθεια από πάρα πολύ κόσμο και τη συμπαράσταση που έχει η ομάδα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

  Από αυτό το σημείο και πέρα, που έχει πλέον διασκεδαστεί η οποιαδήποτε επιφύλαξη για το αν η Παναθηναϊκή Συμμαχία εκπροσωπεί κάτι, αν πράγματι έχει αυτό το 54% που μεταβίβασαν οι μέτοχοι της ΠΑΕ και η Green Team, πιστεύω ότι από αυτό το σημείο και πέρα άνοιξε μία λεωφόρος μιας τιτάνιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Νομίζω ότι πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τύχες του συλλόγου μας έχουν περάσει στα χέρια του πραγματικού μας φορέα, του κόσμου μας. Πλέον αναλαμβάνει ένα σημαντικό έργο για την επιτυχία αυτού του έργου. Ελπίζουμε πως θα είμαστε οι προπομποί αυτών των ενεργειών και θα καταπολεμήσουμε τη βία.

  Οι στόχοι για έναν καινούργιο Παναθηναϊκό με μια διαφορετική σύλληψη είναι σαφέστατοι. Ο Παναθηναϊκός θέλει να φέρει το άθλημα μακριά από τη βία και όλα εκείνα που κατασπαράζουν το σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε να γίνουμε οι αγγελιοφόροι ενός μεγάλου μηνύματος. Πρέπει να ξαναφέρουμε τις συνθήκες που επικρατούσαν κάποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται να αποκτήσει ο θεσμός του πρωταθλήματος το κύρος που του λείπει. Καλώ τον κόσμο να δείξει έμπρακτα την αγάπη του στον σύλλογο και να στηρίξει την ομάδα. Ανοίγεται ένα μέλλον λαμπρό για να βαδίσει ο σύλλογος σε μία διαφορετική πορεία»

  Οι δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη, Λεωνίδα Γεωργόπουλου:

   «Η πράξη που ολοκληρώθηκε σήμερα είναι η υπόσχεση που είχε δώσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει την αίγλη που είχε χάσει και ελπίζουμε να τα καταφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό μας».

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »