«Ότι και να γίνει με την τιμωρία του Μήτογλου έρχεται στον Παναθηναϊκό»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην στήλη «Slum Dunk» του «SDNA», ο Ντίνος Μήτογλου όποια και αν είναι η απόφαση της τιμωρίας του θα έρθει στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει το δημοσίευμα του «SDNA»:

«Η αποχώρηση του Παπαπέτρου ήταν ταρακούνημα για τον κόσμο. Step back που λένε και στη γλώσσα του μπάσκετ. Αν όχι αγωνιστικά γιατί εκεί μπορείς να ακούσεις όλες τις ενστάσεις, σίγουρα ήταν στην 6αδα των Ελλήνων που πρέπει να παίζουν στη Basket League. Εδώ για χάρη του συνδικαλισμού έχουν παραμεριστεί όλοι οι κανόνες της αγοράς κι επικρατεί ο χρυσός κανόνας της μετριότητας. Κι έτσι νομίζουν ότι βοηθάνε το ελληνικό μπάσκετ ενώ στην πράξη το βουλιάζουν κατεβάζοντας τον πήχη της ποιότητας για να παίζουν οι Έλληνες.

Οι Εθνικές ομάδες εδώ και 12 χρόνια τρώνε το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο, κι αυτοί επιμένουν να βάζουν όρια που απλά οδηγούν τους Έλληνες παίκτες στη χαλάρωση, τον εφησυχασμό, τα ακριβά συμβόλαια που δεν δικαιούνται βάση αξίας αλλά το παίρνουν μόνο επειδή έχουν ελληνική ταυτότητα. Κλείνει η παρένθεση διότι το αντικείμενο της συζήτησης είναι ο ελληνικός κορμός του Παναθηναϊκού. Εφόσον αυτοί είναι οι κανόνες, οφείλει να τους ακολουθεί. Αντί λοιπόν να προσθέσει έναν Έλληνα σαν τον Καλάθη, έχασε έναν. Ήττα. Μπορεί και όχι δηλαδή. Απλά πλέον δεν είναι 100% στο χέρι του αν θα βγει πολλαπλά κερδισμένος.

Αν δηλαδή θα έχει και καλύτερα επιμερισμένο κόστος και ποιότητα σε όλες τις θέσεις και παράλληλα όταν θα γίνεται αλλαγή ένας ξένος από την πρώτη 6αδα ή 7αδα στην Ευρωλίγκα, δεν θα αλλάζουν κανάλι οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Ως τώρα έγινε η μισή δουλειά και κάτι παραπάνω στο ρόστερ αλλά καμία σοβαρή κρίση δε μπορεί να γίνει αν δεν το δεις ολοκληρωμένο το πακέτο. Η βαθμολογία στο trip advisor μπαίνει όχι όταν έρθουν τα ορεκτικά και οι σαλάτες αλλά όταν σκάσει το κυρίως και το επιδόρπιο και ο λογαριασμός. Όλα μαζί.

Όλα θα κριθούν στο φινάλε λοιπόν. Η στήλη και τούτο εδώ το σάιτ που ταπεινά αποκάλυψε τα μισά θέματα μπάσκετ του φετινού καλοκαιριού και κοντά στο 70-80% του Παναθηναϊκού, υπογράφει κι ένα ακόμα θέμα. Ο Μήτογλου θα πάει στον Παναθηναϊκό. Αρκεί φυσικά να πάρει αθωωτική απόφαση από το CAS ή τέτοια που να του επιτρέπει να παίξει τη φετινή σεζόν. Είτε Σεπτέμβριο (αν αθωωθεί ή φάει έξι μήνες) είτε Μάρτιο (αν τιμωρηθεί με ένα χρόνο), η επόμενη στάση θα τον οδηγήσει στο ΟΑΚΑ. Πως το ξέρουμε; Είδαμε μια γυάλινη σφαίρα. Διαβάσαμε το μέλλον. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν ευθέτω χρόνω.

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, μην ασχολείστε τι λέει ο πεθερός. Κι αν γίνει αυτό αντιλαμβάνεστε ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Διότι η απόφαση δεν θα αλλάξει μόνο τη ζωή του Ντίνου που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Θα αλλάξει και τη ζωή του Παναθηναϊκού που θα φτιάξει ρόστερ με μεγάλη ποιότητα και ελληνική σφραγίδα.

Παπαγιάννης, Μήτογλου, Καλαϊτζάκης Παναγιώτης, Καλαιτζάκης Γιώργος, Μαντζούκας. Κακοί είναι βουνά μου; Όχι πολύ. Απλά είναι μια πεντάδα που σε 2 χρόνια θα αποτελεί τον κορμό της Εθνικής Ελλάδος. Και με 7 σωστά συμβόλαια σε γκαραντί επιλογές ξένων ο Παναθηναϊκός θα έχει μια κανονική ομάδα.

Η περίπτωση Μήτογλου θα κρίνει πολλά και για το σήμερα και για το αύριο του Παναθηναϊκού. Ο ελληνικός κορμός του θα έχει αναβαθμιστεί αλλά κυρίως θα ανεβεί ο πήχης της ποιότητας που πέρυσι έπεσε διότι επιλέχθηκε με τα πολύ λίγα λεφτά που υπήρχαν να ενισχυθεί ο ελληνικός κορμός. Κι έτσι χάθηκε για 3-4 χρόνια ο Χεζόνια που θα έπαιζε με 600 χιλιάρικα. Τώρα τα λάθη δεν είναι εύκολο να μαζευτούν σε ένα καλοκαίρι. Θέλει χρόνο και κόπο και έπειτα και χρήμα. Τώρα χωρίς τρελά έξοδα, μπορεί να συνθέσει μια ελληνική πεντάδα που σήμερα υπολείπεται του Ολυμπιακού. Με Σλούκα, Παπανικολάου, Βεζένκοφ έχει αβαντάζ στο παρόν γιατί είναι έτοιμοι, φτασμένοι και μπαρουτοκαπνισμένοι. Με τους δυο πρώτους να είναι 90άρηδες και τον Σάσα να βλέπει ΝΒΑ, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για το μέλλον.

Οι μεγάλες ομάδες όμως κρίνονται σήμερα. Το αύριο και του χρόνου είναι πολύ μακριά. Εκτός αν το αύριο για τον Παναθηναϊκό και τον Μήτογλου είναι πιο κοντά. Σύντομα τα νεότερα. Καλά μπάνια».