• Saturday, October 19, 2019

Ουζουνίδης: «Θέλω να δώσω ακόμα περισσότερα για αυτή την ομάδα»!

Δηλώσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη στην εκπομπή «Καλημέρα τι κάνεις» της Αντελίνας Τελώνη του καναλιού ΑΡΤ.

Αναλυτικά:

«Κάποια στιγμή ήθελα να μιλήσω για να λυθούν απορίες του κόσμου.  Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι υπήρχαν προβλήματα που βέβαια δεν φανταζόμουν ότι θα γίνονταν τόσο μεγάλα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και υπάρχει πίστη ότι θα βρεθεί λύση. Οι δυσκολίες αυτές σε κάνουν να θες κάθε μέρα να δώσεις παραπάνω για να μείνει ζωντανός ο σύλλογος. Ο κόσμος ξέρει τα προβλήματα αλλά αν δεν είναι εκεί δεν μπορείς να το καταλάβει. Είμαστε τυχεροί που κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι ακόμα ζωντανή αυτή η ομάδα.

Όταν είχα έρθει σαν παίκτης είχα πει ότι δεν είμαι Παναθηναϊκός. Όταν όμως φοράς αυτή τη φανέλα την σέβεσαι. Όταν σαν παίκτης ιδρώνεις τη φανέλα και στη συνέχεια σου κάνει την τιμή να σε έχει προπονητή θες να δώσεις τα πάντα. Εγώ θέλω να δώσω ακόμα περισσότερα για αυτή την ομάδα.

Η ουσία λέει ότι κάτι δεν πήγε καλά. Όταν η ομάδα έχει τόσες υποχρεώσεις σε παίκτες και προπονητές. Κανείς δεν αμφισβητεί κανείς ότι οι προθέσεις τους μπορεί να ήταν καλές. Ίσως η περίοδος του νταμπλ και η περίοδος του Κυπέλλου να ήταν κακές για την ομάδα. Και μένα μου αρέσει να πάρω ένα ακριβό αυτοκίνητο αλλά δεν μπορώ αν έχω δέκα ευρώ στην τσέπη μου. Ίσως όλοι αυτοί που ήταν ο περίγυρος δεν ήταν καλοί συμβουλάτορες για να εξελιχθούν τα πράγματα. Χρέη που κάθε μέρα μας παρουσιάζεται κάτι διαφορετικό».

«Δεν μιλάω με τον Αλαφούζο»
Όταν πας στον Παναθηναϊκό στόχος είναι να πάρεις τίτλους όμως φάνηκε από την πρώτη μέρα ότι θα πάμε αντίθετα. Να μειώσουμε το μπάτζετ να πουλήσουμε παίκτες. Από την πρώτη μέρα ήταν πολύ φανερό ότι τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα. Από την μεταγραφική περίοδο πέρσι αρχίσαμε να μειώναμε το μπάτζετ. Από την στιγμή που είχαμε μείνει πίσω ήθελα παίκτες να έχω τις κατάλληλες λύσεις. Νομίζω κάναμε μία πολύ καλή ομάδα, που δεν κατάφερε να πετύχει όχι λόγω του αγωνιστικού. Ήταν μία ομάδα που δεν είχε καμία προστασία, ήμασταν μία ομάδα που ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα έχουμε δυσκολίες όχι αγωνιστικές. Οι παίκτες για ένα μεγάλο διάστημα δεν ήταν πληρωμένοι. Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο τα φέραμε σε μία σειρά και φτιάξαμε μία πολύ καλή ομάδα. Πάντα οι επιλογές που κάνει είναι ανάλογες του μπάτζετ, δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλές προσθήκες όμως όσοι ήρθαν βοήθησαν την ομάδα. Ήθελα δύο παίκτες ακόμα αλλά αυτό δεν γινόταν.

«Καλά έκανε και έφυγε ο Λυμπερόπουλος»
Η σχέση μου ήταν καλή με τον Γιάννη Αλαφούζο. Είναι ο ιδανικός πρόεδρος για έναν προπονητή. Τον αφήνει ήσυχο να κάνει την δουλειά του. Δεν είχαμε και καθημερινή επικοινωνία. Από ό,τι ξέρω έχει βρει και αυτός μία ομάδα με αρκετά χρέη. Κάποιες κινήσεις ή κάποιες φιλοδοξίες οδήγησαν σε λανθασμένες κινήσεις. Η πρώτη προειδοποίηση ήταν όταν είχαμε κάνει μία συνάντηση με τον Λυμπερόπουλο και τον Αλαφούζο όταν τελείωσε το πρωτάθλημα όταν μας είπε ότι δεν έχει άλλα λεφτά. Προβληματιστήκαμε και οι δύο γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί πράγματα. Είπαμε όμως ότι θα το παλέψουμε με παίκτες πιο φθηνούς, δυστυχώς κάποια πράγματα που δεν έγιναν όπως ακούγαμε ανάγκασαν τον Λυμπερόπουλο να φύγει και εκεί ήρθε και σε μένα ένας μεγάλος προβληματισμός. Για μένα εκείνη την εποχή έκανε καλά και έφυγε γιατί κάποια πράγματα που ακούγονταν δεν έγιναν.

Στη συνέχεια είδα ένα διαφορετικό πρόσωπο από την ομάδα. Μειώσαμε το μπάτζετ και μπήκαμε μία σειρά και ξαφνικά και εγώ το έμαθα από την ανακοίνωση έφυγε ο Αλαφούζος. Ήταν δύο πολύ δύσκολες ημέρες. Είχαμε μιλήσει τηλεφωνικά τότε και είχαμε πει να μιλήσουμε όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Από τότε δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του.

«Αυτός ο μήνας είναι για μένα ο πιο δύσκολος για τον σύλλογο» 

Αυτή την στιγμή είμαστε 3-4 άνθρωποι που προσπαθούμε να λύσουμε την καθημερινότητα. Να κρατήσουμε όσο μπορούμε το αγωνιστικό κομμάτι. Πολύ μεγάλη βοήθεια αυτή την στιγμή δίνει ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος. Χωρίς κέρδος και περισσότερο για να βοηθήσει την κατάσταση κάνει δουλειές σαν να είναι τεχνικός διευθυντής. Είναι ο άνθρωπος που τρέχει να λύσει προβλήματα που υπάρχουν. Δεν είναι Παναθηναϊκός αλλά κάνει περισσότερα πράγματα από όσα αν ήταν από μικρός Παναθηναϊκός. Είναι ο άνθρωπος που προσπάθησε να φέρει χρήματα. Αυτός ο μήνας είναι για μένα ο πιο δύσκολος για τον σύλλογο.

Αγωνιστικά σε αυτό τον μήνα θα ξέρουμε από τις αντιδράσεις των παικτών που θα πάμε. Οι πληρωμές γίνονται από κινήσεις που κάνουμε εμείς. Οι παίκτες δεν έχουν πάρει τη δόση του Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα έχουν δικαίωμα προσφυγής. Από την στιγμή που ο μεγαλομέτοχος δεν συμμετέχει ο μοναδικός τρόπος είναι να πουληθεί παίκτης. Αυτή την στιγμή λειτουργούμε γιατί σεβόμαστε το κλαμπ. Σίγουρα δεν μπορώ να μπω στο μυαλό των παικτών όμως δεν μπορώ να ζητήσω πράγματα που θα μπορούσα. Είναι επαγγελματίες, σέβονται την ομάδα όμως αν η απόφασή τους είναι ότι πρέπει να φύγουν δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος. Σίγουρα είναι και ο τρόπος».

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.