Πάει για κεκλεισμένων το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!

  Το… επιστημονικό ντου των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς κόντρα στην ΑΕΚ φαίνεται πως θα ευνοήσει τον Παναθηναϊκό.

  ΟΙ «ερυθρόλευκοι» – κατά πάσα πιθανότητα – θα τιμωρηθούν με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για τα επόμενα ματς που θα δώσουν στο Φάληρο.

  Το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την προτελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League.

  Ο κανονισμός:

  Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. Εάν η είσοδος περιορίζεται σε ελάχιστα άτομα τότε το μίνιμουμ της χρηματικής ποινής ξεκινά από πέντε χιλιάδες (5.000,00) Ευρώ.

  β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.

  γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει και επιπρόσθετα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα η ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από τέσσερις (4) έως έξι (6) αγωνιστικές.

  δ) Σε περίπτωση που η είσοδος των οπαδών έγινε πριν από την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα και δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή με φθορές ξένης ιδιοκτησίας ισχύουν οι ποινές της περίπτωσης α’ της παραγράφου 4 μειωμένες μέχρι το 1/3. – Δεν επιβάλλεται ωστόσο καμία ποινή αν η είσοδος μικρού αριθμού οπαδών έγινε για μη επιλήψιμους λόγους (π.χ. ανάρτηση πανό ή εθιμοτυπικούς λόγους).

  ε) Σε περίπτωση που εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου σημειωθούν σε βάρος μίας ομάδας τρεις (3) περιπτώσεις εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και πρόκλησης βιαιοπραγιών εντός αυτού με άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, τότε η εν λόγω ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια