«Πάγωμα ή και διακοπή συμβολαίων σκέφτονται οι ομάδες της Euroleague»

  Συζητήσεις για πάγωμα ή και διακοπή συμβολαίων επεξεργάζονται οι ομάδες της Euroleague σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

  Συγκεκριμένα σύμφωνα με την στήλη “slam dunk” του sdna.gr οι ομάδες της Euroleague ήδη συζητούν μεταξύ τους το ενδεχόμενο παγώματος ή και διακοπής των συμβολαίων αθλητών και προπονητών.

  Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το δημοσίευμα:

  • Ο κορωνοϊός σαρώνει την Ευρώπη και οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας είναι ραγδαίες. Το ίδιο συμβαίνει και στο μπάσκετ, που έχει επηρεαστεί από την μεριά του από τον φονικό ιό της εποχής μας.
  • Βλέπετε, την προηγούμενη εβδομάδα όλοι συζητούσαν αν θα παίξουν ή όχι. Είναι φανερό, μετά την εξάπλωση που παρατηρείται στον κορωνοϊό, πως η απόφαση καθυστέρησε πολύ. Φτάσαμε Πέμπτη και ακόμα συζητούσαν αν θα παίξουν. Αυτό από μόνο του είναι αστείο.
  • Μετά το πρώτο σοκ, όταν όλοι έψαχναν τι θα γίνει και πώς θα γίνει, σιγά – σιγά έχουμε περάσει στο δεύτερο, τις οικονομικές απώλειες. Όπως καταλαβαίνετε, η συζητήση δεν έχει μείνει στο αν και πότε θα γίνουν οι αγώνες. Τα παιχνίδια πλέον μπορεί και να μην γίνουν. Ή μάλλον, το πιο πιθανό σενάριο σήμερα είναι να μην διεξαχθούν. Βέβαια, είναι άλλο ζήτημα το τι θα γίνει τελικά την 1η Μαΐου ας πούμε. Όπως και να ‘χει, δεν υπάρει περίπτωση να ξεκινήσει η Euroleague στις 11 Απριλίου, την ημερομηνία στην οποία έχει τοποθετηθεί ο πρώτος ορίζοντας διακοπής.
  • Τη δεύτερη εβδομάδα, λοιπόν, τις ομάδες έχουν αρχίσει να τις ζώνουν τα φίδια, καθώς σκέφτονται πώς θα πληρώσουν τους παίκτες και τους προπονητές. Αντιλαμβάνονται πως οι χορηγοί δεν θα πληρώσουν τη διοργάνωση και πιθανότατα και τα κλαμπ. Άλλωστε, πώς θα δώσουν χρήματα οι χορηγοί για κάτι που δεν δείχνουν, την ώρα που οι ίδιοι δεν διαφημίζονται; Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, για παράδειγμα, για ποιο προϊόν να πληρώσουν;
  • Γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει μια κουβέντα μεταξύ των ομάδων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με έγγραφη επικοινωνία μεταξύ τους, στην οποία συζητούν για το τι μέτρα θα πάρουν. Η εκκίνηση σε αυτή τη διαδικασία δόθηκε από τη Ζαλγκίρις.
  • Η Ζαλγκίρις ενημέρωσε τις υπόλοιπες ομάδες πως ήδη η λιθουανική ομοσπονδία αποφασίσε να διακόψει το εγχώριο πρωτάθλημα με ψηφοφορία, να μην υποβιβαστεί και να μην προβιβαστεί κανείς και να κατακτήσει τον τίτλο ο πρωτοπόρος. Όμως, το σημαντικό είναι άλλο. Ο σύλλογος από το Κάουνας έθεσε ως παράδειγμα ότι ομάδες της Λιθουανίας συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν τους παίκτες και να μην τους πληρώσουν για τους εναπομείναντες τρεις μισθούς.
  • Εκεί, λοιπόν, η Ζαλγκίρις έθεσε σε όλες τις ομάδες της Euroleague το εξής ζήτημα. Τους είπε πως δεν μπορούν να περιμένουν τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό, γιατί ουσιαστικά οι ίδιες οι ομάδες έχουν σταματήσει να λειτουργούν.
  • Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συλλόγων έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μέρες και οι περισσότερες ομάδες αυτή τη στιγμή συμφωνούν με το πάγωμα των συμβολαίων από τις 15 Μαρτίου, με ορατό το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής τους.
  • Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή παρένθεση. Η κουβέντα δεν αφορά τους χαμηλόμισθους και όσους εργάζονται στα κλαμπ, αλλά τους έχοντες συμβόλαιο αθλητές και προπονητές. Εκείνοι ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτές τις εξελίξεις.
  • Τι σημαίνουν όλα αυτά; Στο καλό σενάριο, αν ξεκινήσει η σεζόν και πάλι, για παράδειγμα την 1η Μαΐου και ολοκληρωθεί μέσα σε έναν μήνα, ώστε να υπάρξει πρωταθλήτρια ομάδα, οι παίκτες θα πάρουν ένα μηνιάτικο. Στο κακό σενάριο για τους παίκτες και τους προπονητές, τα συμβόλαιά τους θα έχουν ισχύ μέχρι τις 15 Μαρτίου.
  • Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, τελική απόφαση δεν έχει παρθεί. Οι ομάδες συζητούν, αφού χωρίς έσοδα από χορηγούς, τηλεοπτικά δικαιώματα και εισιτήρια μοιάζει απίθανο να κάνουν πληρωμές, με τις μηνιαίες μισθοδοσίες τους να είναι από 1 έως και 5 εκατομμύρια ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.
  • Σίγουρα, θα υπάρξουν περαιτέρω συνεννοήσεις με τα νομικά επιτελεία, διότι πολύ λογικά θα αναρωτηθεί κανείς αν καλύπτει ο νόμος τις ομάδες, για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση. Βάλτε, όμως, έναν αστερίσκο σε αυτή τη συζήτηση, γιατί στα περισσότερα συμβόλαια προβλέπεται διακοπή για λόγους ανωτέρας βίας, ήτοι πόλεμος ή πανδημία.
  • Μην αποκλείσετε πολύ σύντομα, δηλαδή αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν συνεννοήσεων μεταξύ των συλλόγων, να υπάρξουν και ενημερώσεις προς τους παίκτες.

  Πηγή: SDNA.gr

  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »