Παίρνει το διπλό και κλείνει στόματα

Ο Απόστολος Μιχαηλίδης αναλύει και σχολιάζει τον επικείμενο αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού την προσεχή Κυριακή στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το τριφύλλι μπορεί να φύγει νικητής μέσα στην “κολασμένη” ατμόσφαιρα που σίγουρα θα φροντίσουν δημιουργήσουν οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων και τότε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για τους πράσινους.

Είναι σίγουρα ένας αγώνας, ο οποίος πολλές φορές είναι εξ’ αυτών που σημαδεύουν μια ολόκληρη χρονιά. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι βρίσκεται πιο κάτω στη βαθμολογία, καθώς είχε αρκετές απώλειες βαθμών που κάποιες εξ’ αυτών ήταν σίγουρα “ανόητες” υπό την έννοια του ότι γίνανε με ομάδες που θα μπορούσε να πει κάποιος πως ήταν του “χεριού” του, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υποτιμάς ποτέ τον αντίπαλο και τα λάθη κοστίζουν έτσι λοιπόν ο Παναθηναϊκός αφού έπεσε σε αυτές τις “παγίδες” βρίσκεται πιο κάτω απ’ τους Πειραιώτες, οι οποίοι βαθμολογικά έχουν ξεφύγει. Μια ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού ουσιαστικά θα ανοίξει πολύ την ψαλίδα δεδομένου του ότι είναι αρχή ακόμα αλλά το κύριο πρόβλημα που θα επιφέρει στο τριφύλλι θα είναι το ψυχολογικό, το οποίο γενικά φέτος δεν μπορούμε να πούμε πως είναι στα “πάνω” του, τουλάχιστον όχι σε βάθος χρόνου και μία τέτοια ήττα θα καταβαράθρωνε την ομάδα όχι τόσο για την σημασία της βαθμολογικά, αλλά κυρίως για τον αντίπαλο απ’ τον οποίο θα προερχότανε.

Αυτό που πρέπει να προσέξει κατά πρώτον ο Παναθηναϊκός όσο αφορά την τακτική είναι η επιθετικότητα με την οποία θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος σίγουρα θα επιδιώξει ένα γκολ στα πρώτα λεπτά. Εκεί, η άμυνα θα παίξει καταλυτικό ρόλο κι όταν περάσει το πρώτο 20λεπτο περίπου θα πρέπει οι παίχτες του Στραματσόνι να προσπαθήσουν να αναλάβουν πρωτοβουλία στο παιχνίδι. Επίσης ένα γκολ σε κάποια ενδεχόμενη αντεπίθεση η μη μέσα στο Καραϊσκάκη θα γυρίσει τούμπα μεν τη ψυχολογία, αλλά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να επιτίθεται όσο περνάει η ώρα όλο και πιο μανιωδώς και εκεί θέλει σε 2 πράγματα προσοχή τα οποία είναι.1) Σε περίπτωση που υπάρχει βοήθεια της διαιτησίας (πράγμα όχι απίθανο, αν και απεφευκτέο) οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να μην διαμαρτύρονται και να κοιτάξουν τον αγώνα τους και τίποτα παραπάνω. 2) Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού που θεωρητικά θα γίνονται συνεχόμενα να μην έχει ως αποτέλεσμα την αποσυγκέντρωση της ομάδας και την παρασύρουν, διότι ο στόχος θα είναι ένας και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να φύγουν απ’ αυτόν. Αν ο Παναθηναϊκός φύγει με τους 3 βαθμούς εκεί μέσα, τότε το σίγουρο είναι πως πολλά στόματα θα πάψουν να λαλούν υποτιμητικά για το τριφύλλι και κάποια πράγματα ίσως γίνει μια αρχή για να μπούνε στην θέση τους.

Να πούμε πως και η ήττα είναι ένα “σενάριο”, το οποίο είναι πιθανό και δεν θα πρέπει να εθελοτυφλούμε, ούτε να είμαστε παράλογοι. Στο ενδεχόμενο λοιπόν μιας ήττας αυτό που σίγουρα δεν θα πρέπει να γίνει είναι να μοιράζονται αδιακρίτως ευθύνες από δω και από κει, σίγουρα αν υπάρχουν λάθη όχι απλώς είναι θεμιτό, αλλά απαραίτητο να επισημανθούν, όμως και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού οφείλουν να αντιλαμβάνονται την τεράστια δυσκολία που έχει ο αγώνας, καθώς καλώς η κακώς ο Ολυμπιακός με αρκετούς παράγοντες θεμιτούς και αθέμιτους τα τελευταία χρόνια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό καλείται το σύνολο των παικτών του τριφυλλιού να αμφισβητήσει φέτος και να φέρει ξανά τον πολυπόθητο τίτλο μέσα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Συνεπώς, τα πολλά λόγια είναι φτώχια όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Την Κυριακή στο Φάληρο στις 19:30 (Τηλεοπτική μετάδοση, Novasports1) δύο ομάδες που αντικατοπτρίζονται στα μάτια εκατομμύριων Ελλήνων φιλάθλων, οι οποίοι τις υποστηρίζουν και τις αγαπάνε θα συγκρουστούν με σκοπό η κάθε μία τα δικά της συμφέροντα. Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ προσωπικά είναι να αποφευχθούν πάση θυσία τα επεισόδια, διότι χρειαζόμαστε ένα ποδόσφαιρο χωρίς άλλη βία, να παρακολουθήσουμε έναν ωραίο αγώνα και να κερδίσει αυτός που είναι καλύτερος εντός του αγωνιστικού χώρου και όχι αυτός που έχει κάνει καλύτερη συμφωνία εκτός γηπέδων και ο νοών νοείτω.

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
Loading...