ΠΑΝ.ΚΙ. : Η πόλη της Ελλάδας που ψήφισε Παναθηναϊκό «δαγκωτό» (pic)

  Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιουνίου είχαμε την επιστροφή του Παναθηναϊκού Κινήματος στο πολιτικό προσκήνιο έπειτα από απουσία 9 χρόνων.

  Πιο συγκεκριμένα στις επαναληπτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε η ΝΕΑ Δημοκρατία, είχαμε την επιστροφή του «ΠΑΝ.ΚΙ.», το οποίο δεν μπόρεσε να κάνει το «θαύμα» και να εισέλθει στη Βουλή. Ωστόσο, η προσπάθεια του κρίνεται συγκινητική καθώς κατόρθωσε να λάβει 299 ψήφους και να καταλάβει την 25η θέση από τα 32 κόμματα και συνασπισμούς που συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

  Το παράδοξο της υπόθεσης ωστόσο, είναι η «δεξαμένη» ψήφων του Παναθηναϊκού Κινήματος. Όπως ήταν φυσικό οι ψηφοφόροι του «ΠΑΝ.ΚΙ.» προήλθαν από το λεκανοπέδιο της Αττικής και συγκεκριμένα, από την εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών (66 ψήφοι).

  Ενα μεγάλο ποσοστό, ωστόσο, των ψήφων του το έλαβε από τα Τρίκαλα (!). Οι «πράσινοι» έλαβαν 44 ψήφους από τη πόλη της Θεσσαλίας σε σύνολο 299.

  «Γύρισε ο τρομοκράτης» (pic)

  Οι υπόλοιπες ψήφοι προήλθαν από τις εξής εκλογικές περιφέρειες: Αχαΐα (56), Άρτα (18), Ηράκλειο (1), Κορίνθια (1), Μεσσηνία (4), Αρκαδία (25), Β2’ Δυτικό Τομέα Αθηνών (60) και Β1’ Βόρειο Τομέα Αθηνών (26).

  Δείτε την ανακοίνωση του «ΠΑΝ.ΚΙ.»:

  Τέλος, να θυμίσουμε ότι σε πολλά εκλογικά κέντρα δεν υπήρξαν καν ψηφοδέλτια του κινήματος, ελέω έλλειψης πόρων και υποψηφίων, γεγονός που δεν βοήθησε θετικά στον «αγώνα» του κινήματος.

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια