Παναθηναϊκός: Η θέση και οι οικονομικές απαιτήσεις για Τετέ

Ο Παναθηναϊκός δεν μπαίνει σε παιχνίδια αβεβαιότητας γύρω από το μέλλον του Τετέ και αυτό είναι το βασικό μήνυμα που βγαίνει από το «πράσινο» στρατόπεδο.
Παρά τα σενάρια που κυκλοφορούν στη Βραζιλία και τις πιέσεις που καταγράφονται από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, η θέση του συλλόγου είναι απολύτως ξεκάθαρη.
Όχι δανεισμός – μόνο πώληση
Ο Παναθηναϊκός δεν συζητά κανένα σενάριο δανεισμού, είτε απλού είτε με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Όπως προκύπτει, η υπόθεση Τετέ μπορεί να ανοίξει αποκλειστικά και μόνο εφόσον κατατεθεί πρόταση αγοράς που να καλύπτει πλήρως τις οικονομικές απαιτήσεις του «τριφυλλιού».
Η πλευρά των «πράσινων» θεωρεί τον Βραζιλιάνο εξτρέμ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, και δεν προτίθεται να τον παραχωρήσει με φόρμουλες που αφήνουν ρίσκο ή «γκρίζες ζώνες».
Η τιμή εκκίνησης και το οικονομικό όριο
Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η ταρίφα για να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση τοποθετείται στα 9-10 εκατομμύρια ευρώ. Οτιδήποτε χαμηλότερο δεν μπαίνει καν στο τραπέζι, ανεξαρτήτως ενδιαφέροντος ή πιέσεων από τρίτες πλευρές.
Στον Παναθηναϊκό υπάρχει η εκτίμηση ότι, αν ο Τετέ φύγει, αυτό πρέπει να γίνει με όρους που:
- ενισχύουν άμεσα τα ταμεία,
- δίνουν περιθώριο για ποιοτική αντικατάσταση,
- και δεν δημιουργούν κενό χωρίς αντίκρισμα.
Το σχόλιο του Μπενίτεθ μετά την πρόκριση επί του Άρη στο ΟΑΚΑ
Τα σενάρια από Βραζιλία και η πραγματικότητα
Στη Βραζιλία κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν την Γκρέμιο να επιδιώκει λύση δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι, όμως εκεί ακριβώς εντοπίζεται και το βασικό σημείο σύγκρουσης. Ο Παναθηναϊκός δεν αφήνει «παράθυρο» για τέτοια φόρμουλα, δείχνοντας πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη στρατηγική του.
Ακόμη κι αν υπάρχει επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στη χώρα του, αυτή τη στιγμή ο καθοριστικός παράγοντας είναι το οικονομικό σκέλος και όχι οι διαθέσεις.
Δες όλα τα νέα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο και όλες οι τελευταίες ειδήσεις του «τριφυλλιού»!
Διαβάστε επίσης…
- Το ποδόσφαιρο που γουστάρουμε και θέλουμε!
- Σενάριο από τις ΗΠΑ: Ο Παναθηναϊκός «βλέπει» τον συμπαίκτη του Μέσι
- «Δεν είναι πατάτα!» – Ο πρόεδρος της Ριέκα αποκαλύπτει τι ζητά για τον Φρουκ από τον Παναθηναϊκό
- Το σχόλιο του Μπενίτεθ μετά την πρόκριση επί του Άρη στο ΟΑΚΑ
- Χιμένεθ: «Χάσαμε την πρόκριση από δύο παράλογα πέναλτι»







