«Πάτησε» τη Μαρσέιγ και πάει στη Μασσαλία για τη πρόκριση!

    Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την Μαρσέιγ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στα πλαίσια του πρώτου αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου στο UEFA Champions League.

    Το «τριφύλλι» ήταν ανώτερο για 90 λεπτά από τους Γάλλους, εκμεταλλεύτηκε την κόκκινη του Εντιαγέ και με γκολ του Μπερνάρ – μετά από μαγικό συνδυασμό με Κλεινχέισλερ και Ιωαννίδη – νίκησε την Μαρσέιγ και πάει για την πρόκριση στη Μασσαλία.

    Η αναμέτρηση:

    Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά, κρατώντας την μπάλα και κερδίζοντας τις περισσότερος μονομαχίες στο χορτάρι της Λεωφόρου. Στο 4′ ο Κοντομπιά αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα ενώ στο 10′ ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη τελική προσπάθεια, με τον Πέρεθ να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 16′ ο Εντιαγέ είδε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, με το «τριφύλλι» – τρία λεπτά αργότερα (19′) να απειλεί με κεφαλιά του Γέντβαι. Έπρεπε η αναμέτρηση να φτάσει στο 22ο λεπτό, ώστε η Μαρσέιγ να απειλήσει, με τον Ομπαμεγιάνγκ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την μπάλα να καταλήγει αρκετά άουτ.

    Στο 31′ ο Βέρμπιτς έκανε μία τρομερή ενέργεια, όμως πριν πατήσει περιοχή για να εκτελέσει, κέρδισε το φάουλ, με τον Μάγκνουσον να αναλαμβάνει την εκτέλεση και την μπάλα να βρίσκει στο τείχος. Στο 43ο λεπτό ο Τζούρισιτς ανέκοψε την αντεπίθεση των Γάλλων, βλέποντας όμως την κίτρινη κάρτα στον από τον Κόβακ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ να παραμένει στο 0-0 και τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα, έχοντας τον έλεγχο του ματς.

    Χωρίς αλλαγές παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 49′ ο Σπόραρ έφυγε στην πλάτη της γαλλικής ομάδας, έσπασε την μπάλα στον Τζούρισιτς, όμως το τελείωμα ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι Γάλλοι απάντησαν στο 50ο λεπτό, με τον Κλάους να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ και την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι. Στο 56ο λεπτό ο Βαγιαννίδης δοκίμασε το σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βέρμπιτς, όμως δεν απειλήθηκε ο Λόπεθ. Ένα λεπτό αργότερα (57′) ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Μαντσίνι μετά το γύρισμα του Χουάνκαρ έφυγε λίγο άουτ.

    Στο 65′ η Μαρσέιγ έμεινε με 10 παίχτες, καθώς ο Κοντομπιά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 71′ Ιωαννίδης και Μπερνάρ αντικατέστησαν Σπόραρ και Τζούρισιτς. Ο Ρούμπεν Πέρεθ σταμάτησε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα (77′). Ένα λεπτό αργότερα (78′) Τσέριν και Μλαντένοβιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Βιλένα και Χουάνκαρ. Στο 82′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε το πολυπόθητο γκολ, με τους Κλεινχέισλερ, Ιωαννίδη και Μπερνάρ να συνδυάζονται άψογα και τον τελευταίο να κερδίζει τον Λόπεθ (1-0).

    Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Γέντβαι, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Βιλένα, Τζούρισιτς (71′ Μπερνάρ), Βέρμπιτς (57′ Κλέινχεισλερ), Μαντσίνι, Σπόραρ (71′ Ιωαννίδης)

    Μαρσέιγ (Μ. Τοράλ): Λόπεθ, Λόντι, Μπαλέρντι, Ζιγκό, Κλάους, Κοντογκμπιά, Βερετού, Εντιαγέ (75′ Μουγκιέ), Ουναχί (67′ Ροζιέ), Σαρ (75′ Χαρίτ), Ομπαμεγιάνγκ

    Διαιτητές: Ιστβάν Κόβακ, Βασίλιε Φλορίν Μαρινέσκου, Οβίντιου Αρτένε,  Πάολο Βαλέρι

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Παλιότερα
    Νεότερα Most Voted
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια