Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που χάνει το πρωτάθλημα με 78 βαθμούς!

  Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε δεύτερος με 78 βαθμούς, και έγινε η πρώτη ομάδα που χάνει το πρωτάθλημα με τόσο υψηλή συγκομιδή, από τότε που ισχύει το νέο σύστημα διεξαγωγής!

  Ο Παναθηναϊκός φέτος πήγε κόντρα σε όλους και σε όλα και έκανε μια ξέφρενη πορεία, όντας στις 34 από τις 36 αγωνιστικές επικεφαλής της βαθμολογίας, ωστόσο στην προτελευταία αγωνιστική δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να χάσει τον τίτλο και να στεφθεί πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!

  Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσπάθειας που έγινε φέτος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του, είναι ότι ο Παναθηναϊκός αν και συγκέντρωσε 78 βαθμούς δεν κατέκτησε τον τίτλο και με αυτόν τον τρόπο έγινε η πρώτη ομάδα, από τότε που και ο πρωτοπόρος συμμετέχει στα Playoffs, που αν και είχε τόσο υψηλή συγκομιδή έχασε τον τίτλο.

  Πιο συγκεκριμένα στις δύο προηγούμενες χρονιές, το 2020-21 και το 2021-22 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος με 64 βαθμούς, με το «Τριφύλλι» να τον ξεπερνά κατά 14 βαθμούς, ωστόσο είδε τον τίτλο να μην καταλήγει στη Λεωφόρο.

  Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και το 2000, όταν ο Παναθηναϊκός με προπονητή τον Γιάννη  Κυράστα είχε γίνει τότε η πρώτη ομάδα που συγκέντρωσε 88 βαθμούς (σε Πρωτάθλημα με 34 αγωνιστικές) τερματίζοντας, όμως δεύτερη, έχοντας και τότε ένα ολόκληρο σύστημα, την «παράγκα», απέναντι της.

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια