Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 0-1 από την Πόρτο στη Λεωφόρο στα πλαίσια της φάσης των «32» του UEFA Youth League.
Οι «πράσινοι» κοίταξαν την Πόρτο στα μάτια, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και είχαν δοκάρι, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν στο 71′ με τον Μεϊρέλες, ο οποίος νίκησε τον Λίλο.
Στη Λεωφόρο βρέθηκαν περισσότεροι από 2.500 οπαδοί του «τριφυλλιού», οι οποίοι δημιούργησαν μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα για τα δεδομένα της διοργάνωσης.
Η αναμέτρηση:
Στο 8′ οι «πράσινοι» έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όμως το τελείωμα του έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Πόρτο. Στο 30′ απείλησαν οι Πορτογάλοι, όμως ο Λίλο απέκρουσε το σουτ του Μοντέιρο.
Οι φιλοξενούμενη πλησίασαν στο γκολ, αλλά το τελείωμα του Μεϊρέλες κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του τριφυλλιού». Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (0-0).
Στο 61′ ο Βίνιας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα (63′) οι «πράσινοι» απείλησαν με τον Πιτσώνη, όμως ο τερματοφύλακας της Πόρτο έκανε μία εξαιρετική απόκρουση. Στο 67′ ο Παυλάκης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι, κόντρα στο ρυθμό του αγώνα, άνοιξαν το σκορ στο 71′ με τον Μεϊρέλες (0-1). Στο 75′ οι «πράσινοι» απείλησαν με τον Μπιλάλ, όμως το τελείωμα του Αιγύπτιου ήταν κακό.