Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τη Βίκινγκουρ και προκρίθηκε στους «16» του UEFA Conference League. Μλαντένοβιτς και Τετέ τα γκολ, γλίτωσε ιστορικό… κάζο το «τριφύλλι», αύριο στις 15:00 η κλήρωση.
Η αναμέτρηση:
Στο 2′ οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Τζούρισιτς, ωστόσο διαιτητής και VAR έκριναν πως πρέπει να συνεχιστεί το ματς. Στο 21′ οι Ισλανδοί έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Κώτσιρας έσωσε τους Αθηναίους την τελευταία στιγμή. Ένα λεπτό αργότερα (22′), οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με τον Ντραγκόφσκι να κάνει τραγική έξοδο και τον Μαξίμοβιτς να σώζει το γκολ. Στο 26′ ποδοσφαιριστής της Βίκινγκουρ έδιωξε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ωστόσο διαιτητής και VAR… έκλεισαν τα μάτια στην καθαρή παράβαση. Η πρώτη σημαντική φάση για το «τριφύλλι» καταγράφηκε στο 44ο λεπτό, όμως το σουτ του Μαξίμοβιτς κατέληξε λίγο άουτ.
Η… πράσινη ισοφάριση ήρθε στο 70ο λεπτό, με τον Μλαντένοβιτς να εκτελεί τον Γιόνσον και να ανοίγει το σκορ (1-0) στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και έψαξαν το γκολ πρόκρισης, το οποίο – εν τέλει – ήρθε στο 94′, με τον Τετέ να… χαρίζει την πρόκριση (2-0) στον Παναθηναϊκό.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (56’ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Ινγκασον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (56’ Σφιντέρσκι), Σιώπης, Ουναϊ, Τετέ, Ιωαννίδης, Τζούρισιτς (90+5’ Αράο)
ΒΙΚΙΝΓΚΟΥΡ (Σόλβι Ότεσεν/ 5-3-2): Γιόνσον, Άγκναρσον (66’ Χάνσεν), Θόρκελσον (55’ Βίλιαμσον), Έκροθ, Ιμπραχίμαγκιτς, Γκούντγιονσον, Άτλασον (67’ Γκούναρσον), Χαφστέινσον (81’ Βατχάμαρ), Θράνταρσον, Σιγκούρπαλσον, Ινγκιμούνταρσον.
Η αθλητική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού με ένα κλικ εδώ!
Διαβάστε επίσης…