Νίκη στο «θρίλερ» της Πυλαίας και… ζωντανή η Ευρώπη

Mε μια πολύ σημαντική νίκη έφυγε από την Πυλαία ο Παναθηναϊκός επικρατώντας στο τάι-μπρέικ με 3-2 του ΠΑΟΚ, παίρνοντας προβάδισμα για την 3η θέση του πρωταθλήματος αλλά και για την έξοδό του στην Ευρώπη.

1ο σετ:

Δυνατά ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες στην αρχή, πηγαίνοντας πόντο-πόντο με τον Ράπτη να παίρνει τις περισσότερες επιθέσεις ενώ ο ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερο πλουραλισμό (4-4). Με πολύ καλά και δυνατά σέρβις ο ΠΑΟΚ χάλασε την υποδοχή του Παναθηναϊκού, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν προβάδισμα 3 πόντων (9-6). Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε υψηλό ρυθμό και με τους Εβάντρο και Βαν Ντε Ντρις αύξησε την διαφορά στους 5 πόντους (14-9).

Φοβερός στο σέρβις ο Εβάντρο πίεσε πολύ την υποδοχή του Παναθηναϊκού, κάνοντας ένα σερί 5-0 φτάνοντας στο 19-9 και βάζοντας πολύ γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε απογοητευτικά επίπεδα με τον ΠΑΟΚ να μην βρήκε κάποια αξιωσημείωτη αντίσταση, με τους «ασπρόμαυρους» να κάνει εύκολα 25-14 μετά από χαμένο σερβίς και του Ανδρεόπουλου.

2ο σετ:

Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα δυο πόντων 5-3, με ένα ωραίο πλασέ του Εβάντρο. Ο Παναθηναϊκός βρήκε μια μικρή ώθηση με μπροστάρη τον Ανδρεόπουλο ισοφαρίζοντας σε 11-11. Οι «πράσινοι» κατάφεραν μετά από χαμένο σέρβις του Κουμεντάκη και ένα όμορφο πόντου του Ράνγελ να πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα 2 πόντων (14-16).

Το «τριφύλλι» ανέβασε αρκετά την απόδοσή του με τον Ανδρεόπουλο και τον Ράνγκελ να ηγούνται της επίθεσης, οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα 4 πόντων 18-21. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε το δεύτερο σετ με 25-20 ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

3ο σετ:

Χέρι-χέρι ξεκίνησαν και στο 3ο σετ οι ομάδες (5-5) με highlight των πρώτων 10 πότντων το εκπληκτικό σέρβις του Αλέξναδρου Ράπτη. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με τον Τακουρίδη στο σέρβις να πάρει ένα προβάδισμα 3 πόντων (9-6). Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ξεφύγουν και με 5 πόντων (12-7) διαφορά μετά από καρφί στην μεγάλη διαγώνιο του Βαν Ντε Ντρις.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε και πάλι αρκετά με την υποδοχή αλλά και το μπλοκ μην δουλεύουν, χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ο εκνευρισμός του προπονητή του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΟΚ να κρατά την διαφορά των 5 πόντων (15-10). Με τον ασταμάτητο Βαν Ντε Ντρις να ηγείται της επίθεσης του ΠΑΟΚ να συντηρεί το +5 με 19-14. Ο Παναθηναϊκός με τρομερό και φοβερό Αλέξανδρο Ράπτη από το σέρβις πήγε για την ολική ανατροπή επιστρέφοντας από το -5 και πηγαίνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί μερικά λάθη του Παναθηναϊκού του κόστισαν ακριβά, με τον ΠΑΟΚ να κατακτά το σετ με 29-27.

4ο σετ:

Δυνατά ξεκίνησε το 4ο σετ ο ΠΑΟΚ και με τον Άγκανιτς στο σέρβις κατάφερε να προηγηθεί με 6-4. Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την κατάσταση με έναν άσο του Ανδρεόπουλου και συνεχόμενες καλές επιθέσεις από τους Μούχλια και Ράπτη προηγήθηκε με 7-8. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Ράπτη βέβαια να έχει άλλη άποψη και με όπλο το σερβίς του έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 2 πόντους 12-14.

Το «τριφύλλι» πιέζοντας πολύ την υποδοχή του ΠΑΟΚ, με το σερβίς του, κατάφερε να πάρει διαφορά 4 πόντων 13-17. Με το πόδι στο γκάζι συνέχισαν οι «πράσινοι» φτάνοντας την διαφορά στους 5 πόντους (17-22), μετά από μπλοκ του Ράνγκελ. Στην συνέχεια δεν άλλαξαν πολλά πράγματα με τον Παναθηναϊκό να κατακτά το 4ο σετ με 25-18 και να οδηγεί το παιχνίδι σε τάι-μπρέικ.

5ο σετ:

Με διπλό κερδισμένο block-out, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο τάι-μπρέικ με 2-0. Γρήγορα αντέδρασε ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζοντας σε 2-2. Χέρι-χέρι συνέχισαν μέχρι το 7-7 οι δυο ομάδες, με τον Ράνγκελ όμως να κάνει το 8-7 για τον Παναθηναικό.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευμένος τα λάθη του ΠΑΟΚ αλλά και την αποτελεσματική του επίθεση πήρε προβάδισμα 3 πόντων με 8-11. Με τρομερό μονό μπλοκ του Μούχλια απέναντι στον Βαν Ντε Ντρις οι «πράσινοι» έκαναν το 8-12. Με άσο του Βαν Ντε Ντρις ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 11-13. Ο Παναθηναϊκός εν τέλει πήρε την νίκη με 12-15 και έκανε το 3-2 φεύγοντας νικητής από την Θεσσαλονίκη.

Τα σετ: (22-14, 20-25, 29-27, 18-25, 12-15 )