Παπαπέτρου: «Μεγάλη τιμή και ευθύνη»

  Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την φετινή σεζόν μοιάζοντας πιο έτοιμος από ποτέ για αυτήν την νέα πρόσκληση της καριέρας του.

  Η σεζόν ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει να διαχειριστεί πάρα πολλές αλλαγές. Μία εκ των οποίων στην θέση του αρχηγού. Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να παίρνει την σκυτάλη από τον Νικ Καλάθη.

  «Θα είμαστε μια πολύ αθλητική ομάδα. Έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να βγάζουμε φουλ ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου» είπε ο Παπαπέτρου και πρόσθεσε « Η ταυτότητα της ομάδας μας ξεκινάει από την άμυνα. Έχουμε παίκτες σκληρούς, έχουμε παίκτες που ξέρουν να υπηρετούν αυτό το πλάνο. Και το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο κλίμα ενότητας στην ομάδα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

  Όσο για το ότι από φέτος είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σημείωσε.

  «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως όλοι έχουν τον ρόλο τους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Μπορεί κάποιες φορές να επικεντρωνόμαστε σε έναν παίκτη ξεχωριστά αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Ακόμα και ο 15ος και 16ος παικτης μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία μέσα στην ομάδα. Συζητούσαμε για τον Δίπλαρο ο οποίος είναι εξαιρετικός στις προπονήσεις και η παραμονή του μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική. Ο ρόλος του αρχηγού είναι πολύ σημαντικός. Του… άτυπου υπαρχηγού εξίσου. Του παίκτη εκείνου που θα φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια άλλο τόσο. Όλοι μαζί πρέπει να ηγηθούμε. Εγώ είμαι απλά ο αρχηγός».

  Σε ερώτηση για το αν η ομάδα έχει το μέταλλο να ανταπεξέλθει στις,.. στραβές είπε.
  «Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα και σίγουρα δεν μπορώ να προβλέψω αν έχουμε το μέταλλο. Αυτό έχει να κάνει με την εμπιερία του κάθε παίκτη, αλλά και με το από τι είναι φτιαγμένος. Έχουμε σκληρά παιδιά. Έχουμε παίκτες που στα δύσκολα θα βγουν μπροστά για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οι συμπαίκτες μου βλέπουν πολύ σοβαρά το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

  Τέλος για τις άδειες εξέδρες είπε:

  «Εμάς ίσως μας επηρεάζει περισσότερο από άλλες ομάδες γιατί το ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη, ή από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι καιροί είναι περίεργοι. Στην αρχή σίγουρα θα είναι δύσκολα. Μακάρι μετά να βρεθεί το εμβόλιο και να αλλάξουν τα δεδομένα».

  sofa offers
  Loading...
  Translate »