Παπαπέτρου: «Παντού τα ματς κρίνονται στο γήπεδο»!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε δηλώσεις του στον «Sport24 Radio» αναφέρθηκε στην κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Αναλυτικά:

Για όσα έγιναν τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Είναι πικρή γεύσης, στενάχωρο. Δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει όλο αυτό το πράγμα. Ξεφεύγει από το κομμάτι του μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Ήμασταν κόσμημα. Τώρα είμαστε το μόνο πρωτάθλημα που γίνεται αυτό στον κόσμο. Παντού τα ματς κρίνονται στο γήπεδο. Στην Ισπανία, στην Τουρκία, παντού. Είναι κρίμα».

Για το αν θα ήθελε τον Ολυμπιακό στους τελικούς: «Έτσι θα το έλεγα και εγώ. Όταν δυο ομάδες βάζουν παραπάνω χρήματα, είναι λογικό να δημιουργείται αυτή η συνθήκη με τις δύο ομάδες στους τελικούς. Αν υπήρχαν 15 ομάδες με 15 εκατ. παίκτες η κάθε μία… Υπάρχει ένα κενό. Αν φύγει η μία και μείνουν οι 14 δεν υπάρχει τόση διαφορά. Αν υπάρχουν δύο και φύγει η μία, χάνει αξία και το υπόλοιπο πρωτάθλημα».

Για τη διαιτησία σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Θέλω να πω ότι Ελλάδα – Ευρώπη είναι ένα κομμάτι. Ίδιοι διαιτητές και ίδιοι κανόνες. Παντού θα υπάρχουν λάθη, ακόμα και στο ΝΒΑ. Αυτό που κάνει καλά το ΝΒΑ είναι πως οι διαιτητές είναι συνεννοήσιμοι. Στην Ευρώπη δεν θέλουν να σου μιλούν. Σου δίνουν εύκολα τεχνικές ποινές. Υπό άλλες συνθήκες απλά θα σε προειδοποιήσει. Δεν υπάρχει τόση συνεννόηση. Δεν θέλω κανένας διαιτητής να παίζει υπέρ μίας ομάδας, ούτε της δικής μου. Ούτε να παίζει κατά της. Χρειάζεται μια καλή συνεννόηση. Ο διαιτητής είναι άνθρωπος, όλοι κάνουν λάθη». 

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.