Παπαπέτρου: «Είναι τιμή μου να είμαι αρχηγός σε μια τόσο μεγάλη ομάδα» (Vid)

Η Euroleague έκανε «focus» στον Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον 27χρονο διεθνή να μιλάει για τις στιγμές του στον Παναθηναϊκό, τα χρόνια στον «αιώνιο» που δε σβήνονται, ενώ για τον συμπαίκτη τους μίλησαν και οι Γιώργος Παπαγιάννης και Νεμάνια Νέντοβιτς.
Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός των «πράσινων»:
«Μεγάλωσα σε μπασκετική οικογένεια, έπαιζε ο πατέρας μου, ο οποίος μου έκανε παρατηρήσεις και με βοηθούσε να εξελιχθώ ως άνθρωπος και να γίνω αυτός που είμαι σήμερα.
Όσον αφορά τις αποφάσεις που έχω πάρει στην καριέρα μου και τις ομάδες όπου έχω παίξει μέχρι τώρα, ήταν 100% δικές μου αποφάσεις βάσει ό,τι με έκανε χαρούμενο εκείνη τη στιγμή κι ό,τι ήθελα εγώ.
Δε διαγράφονται τα πέντε χρόνια που πέρασα στον Ολυμπιακό, είναι κομμάτι μου. Είμαι χαρούμενος για ό,τι έγινε κι ό,τι καταφέραμε, αλλά αποφάσισα να κάνω αυτό το άλμα. Είμαι χαρούμενος εδώ, προσπαθώ να δίνω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Έγινα αρχηγός, έχω περισσότερες ευθύνες κι εύχομαι να πετύχουμε μεγαλύτερα πράγματα.
Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, με σπουδαία ιστορία και παράδοση κι αποτελεί τιμή για εμένα να είμαι αρχηγός μετά από όλους όσοι ήταν στο παρελθόν.
Είμαι μέλος αυτής της ομάδας, είμαι κι αρχηγός της. Πιστεύω στις δυνατότητές μας. Προσπαθώ να προπονούμαι σωστά και να είμαι διαθέσιμος όσο μπορώ περισσότερο, ίσως να μεταλαμπαδεύσω την εμπειρία μου στους νεότερους παίκτες, την εμπειρία από την Ευρωλίγκα όπου παίζω για όγδοη χρονιά, να βοηθάω με ό,τι τρόπο μπορώ τους συμπαίκτες μου, την ομάδα μου, ώστε να πάμε μπροστά.
Πρέπει να δίνω το καλό παράδειγμα. Προσπαθώ σε όλη μου τη ζωή να προπονούμαι όσο πιο σκληρά μπορώ, να κάνω το καλύτερο δυνατό καθημερινά, ώστε να δίνω το καλό παράδειγμα σε όλους στην ομάδα».
Νεμάνια Νέντοβιτς: «Είναι το πρόσωπο του Παναθηναϊκού. Ήταν πολύ σημαντικό να τον κρατήσουμε εδώ. Μιλούσαμε πολύ το καλοκαίρι κι όταν είδα πως υπήρχε πιθανότητα να παραμείνει επικεντρώθηκα στο πώς θα παρέμενα κι εγώ».
Γιώργος Παπαγιάννης: «Προσδίδει μεγάλη εμπειρία. Ξέρει πού να βρίσκεται στο παρκέ, πότε να κάνει το σωστό play ή τη σωστή πάσα. Είναι πολύ ξεχωριστός και μας βοηθά».