Πατούλης: «Η Λεωφόρος είναι επινοικιασμένη από τον Δήμο στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό» (vid)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε o Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά και στο γήπεδο της Λεωφόρου το οποίο χαρακτήρισε… επινοικιασμένο!

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο gazzetta.gr o Περιφερειάρχης Αττικής για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού:

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στο project του Βοτανικού, όπου θα βρίσκεται το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα και αναφέροντας τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλει η Περιφέρεια σ’ αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο.

«Εδώ είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία, στο ένα (σ.σ. το γήπεδο της ΑΕΚ), η Περιφέρεια είχε ουσιαστικά τον απόλυτο τρόπο διεξαγωγής και έγινε και με τους πόρους της Περιφέρειας. Το άλλο είναι μια διπλή ανάπλαση, ένα πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο θα το χαρακτήριζα, στο οποίο ο δήμος, επ’ αφορμής ότι ακόμα και η Λεωφόρος, της οποίας γνωρίζουμε την ιστορικότητά της, είναι επινοικιασμένη στον Ερασιτέχνη του Παναθηναϊκού αλλά είναι ιδιοκτησίας του δήμου, αυτό το κάνει ένα project το οποίο έχει πολλές συνολικές δυνάμεις για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Εμείς, αυτό το οποίο έχουμε αναλάβει είναι να διαθέσουμε περίπου 20.000.000 ευρώ, για το γήπεδο, όταν αυτό θα ξεκινήσει στο επίπεδο, τουλάχιστον, της δικής του πραγματοποίησης. Εύχομαι και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα, είναι στους τελικούς σχεδιασμούς της δημοπράτησης αυτού του έργου. Ενός σημαντικού έργου, το οποίο προφανώς θα δημιουργήσει νέα προστιθέμενη αξία για την Αττική», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης για το project στον Βοτανικό.

«Πέρα από αυτά, υπάρχουν έργα εμβληματικά, πλέον, στην Περιφέρειά μας. Έργα που θα σηματοδοτήσουν τις επόμενες γενιές που εμείς τα κατασκευάζουμε. Όπως είναι η Αττική Ριβιέρα όπου εκεί ένας ποδηλατικός δρόμος και ένας πεζόδρομος θα ενώσει τους επτά δήμους του παράλιου μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι τη Βούλα. Επίσης ο Φαληρικός όρμος που μπαίνουμε στην δεύτερη φάση. Ένα έργο που έχει πλήρη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ και μπαίνουμε γρήγορα στην δημοπράτησή του. Άλλα έργα τα οποία, σχετίζονται με την δυνατότητα να φύγουν στο επίπεδο της διαχείρισης των ακαθάρτων υγρών της ανατολικής Αττικής και να γίνουν έργα υποδομής με πεντακόσια εκατομμύρια που έχουμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ, μαζί με την ΕΥΔΑΠ και εκτελούνται σήμερα. Ένα απέραντο εργοτάξιο σ’ αυτό το επίπεδο, γιατί πληρώναμε και πρόστιμα γι’ αυτό. Αλλά και άλλα έργα, τα οποία σήμερα θα δώσουν μια άλλη πνοή, μια άλλη δυνατότητα στην Αττική. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο…», ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με τα έργα που γίνονται στο νομό.