Πελεκούδας: «Η λέξη ομάδα είναι σημαντική όταν ξέρεις τι σημαίνει»!

  Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού μίλησε μέσω του προσωπικού του blog για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στο κλειστό του Ρέντη λέγοντας παράλληλα ότι τα λεφτά δεν κάνουν τις ομάδες.

  «Η λέξη ομάδα είναι μια λέξη σημαντική αρκεί να ξέρεις τι σημαίνει ομάδα. από κάτω θα σας παραθέσω το αποτέλεσμα από το google.

  Ορισμός:

  1. σύνολο μερικών ατόμων που βρίσκονται συναθροισμένοι.
  2. σύνολο ατόμων που έχουν κάποιο κοινό σκοπό.
  3. (ειδικότερα) σύνολο αθλητών που συμμετέχουν σε ομαδικό παιχνίδι αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο.

  Αυτό είναι ο ορισμός της ομάδας σύμφωνα με τους καθηγητές μας και τους ανθρώπους εκτός αθλητισμού. Για εμένα η ομάδα είναι μια λέξη ιερή μια λέξη που σημαίνει τα πάντα στην ζωή μου και θα έπρεπε σε όλους τους αθλητές να είναι έτσι, και αν όχι έτσι ακριβώς, τουλάχιστον να πλησιάζουν στην δικιά μου άποψη.

  Ο δικός μου ορισμός:

  Ομάδα είναι το σύνολο των ανθρώπων που θα έδιναν τα πάντα ακόμα και θυσιάζοντας τον εαυτό τους για να έχει κέρδος η ομάδα.

  Ομάδα είναι ο πόνος μετά την αποτυχία να διαχέεται σε όλα τα μέλη της ισόποσα. Και η χαρά μετά την νίκη ακριβώς το ίδιο!

  Ομάδα είναι να βγαίνεις «γυμνός» μπροστά στην υπόλοιπη ομάδα και να βλέπουν όλοι ποιος πραγματικά είσαι!

  Ομάδα είναι να πονάς γιατί χτύπησε ο συνεργάτης σου.

  Αυτό αφορά όλων των τύπων τις ομάδες. Εργασίας, οικογένεια, αθλητική ομάδα, σχέση, φίλοι, και γενικότερα οτιδήποτε είναι από δυο άτομα και πάνω.

  Αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αγοράζεται, δεν είναι κάτι που μπορείς να το δημιουργήσεις όσα χρήματα και να έχεις. Όλοι θα θυμάστε μεγάλες ομάδες ή πλούσιες οικογένειες να μην πετυχαίνουν. Να διαλύονται και πολλά άλλα παραδείγματα που τα χρήματα δεν ήταν το θέμα. Το μόνο θέμα ήταν ότι η ομάδα δεν ήταν ομάδα!

  Εγώ θα το πάω πιο κοντά στον αθλητισμό στην συνέχεια αφού σας έδωσα την γενική εικόνα για την δικιά μου άποψη. Λοιπόν η ομάδα απαρτίζεται από πρόσωπα άρα για να είναι η ομάδα σωστή πρέπει να έχει τα κατάλληλα πρόσωπα. Όσα χρήματα και να παίρνουν αυτά τα πρόσωπα εάν δεν είναι σωστά, να βάλουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα δεν θα γίνει ποτέ επιτυχημένη η ομάδα. Εάν σε μια ομάδα υπάρχει ένας ή δυο κακοί χαρακτήρες που δεν κάνουν για ομάδα η κατάσταση σώζεται με ένα προπονητή που «το έχει» να τους κάνει να παίξουν για την ομάδα και με έναν-δυο αθλητές, που έχουν τον χαρακτήρα να τους επιβληθούν. Το θέμα είναι όταν υπάρχουν παραπάνω… περίεργοι χαρακτήρες σε μια ομάδα. Εκεί το γλυκό δεν σώζεται εύκολα!

  Εμείς εδώ στην ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού δεν έχουμε κανέναν περίεργο χαρακτήρα, τουλάχιστον όσο αφορά την ομαδικότητα, γιατί από τα αλλά είμαστε όλοι για δέσιμο με τόση τρέλα εκεί μέσα… Σκεφτείτε εγώ που έχω και χαρτί τρελού θεωρούμαι φυσιολογικός στα αποδυτήρια!

  Αυτό λοιπόν μας κάνει ομάδα και μάλιστα ομάδα με την όμορφη έννοια. Την πανέμορφη που είμαστε όλοι αδέρφια. Είμαστε όλοι ένα μέρος του συνόλου με το ίδιο ποσοστό στην επιτυχία και στην αποτυχία. Ακόμα και τα παιδιά που δεν παίζουν τόσο, έχουν ευθύνη και δόξα. Αυτό λοιπόν δεν αγοράζεται, αυτό δεν το βρίσκεις με τα λεφτά, αλλά με τους χαρακτήρες και τα άτομα που διαλέγουν τους χαρακτήρες σε μια ομάδα. Εμείς έχουμε τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να το κάνει αυτό και φέτος το έχει κάνει καλά.

  Αυτό είναι το ζήτημα να υπάρχει κάποιος που θα δει τι χαρακτήρες θα διαλέξει για να πετύχει το… γλυκό. Ε, ο κόουτς μας διάλεξε χαρακτήρες, έναν χαζό, έναν ηγέτη, ένα τρελό (εμένα), έναν στον κόσμο του, έναν χαλασμένο, έναν με… καντιλόφατσα και ούτω καθ΄ εξής, αυτό το συνονθύλευμα έγινε ομάδα, γιατί ξέρει να μας κουράρει. Αυτό μας κάνει ομάδα!

  Υ.Γ. 1: Η έμπνευση μου σήμερα ήρθε από μια παλαίμαχο αθλήτρια του συλλόγου μας.

  Υ.Γ. 2: Όλοι θυμάστε το Euro 2004, τα λεφτά έκαναν την ομάδα;

  Υ.Γ. 3: Ο καφετζής μου με ξανακερνάει γιατί χαίρεται που κερδίζουμε τον Ολυμπιακό!»

  sofa offers
  Loading...
  Translate »